Официални лица и анализатори предупреждават, че руските сили се стремят

...
Официални лица и анализатори предупреждават, че руските сили се стремят
Коментари Харесай

The Independent: Русия се стреми да завладее колкото може повече територия, за да принуди Украйна да преговаря

Официални лица и анализатори предизвестяват, че съветските сили се стремят " непременно " да завладеят колкото се може повече земя в Украйна, преди жизненоважната военна помощ от Съединени американски щати да попадне в ръцете на киевските войски. Целта на Русия е да принуди Украйна да договаря, написа The Independent.

Макар че първите траншове от американския пакет на стойност 61 милиарда $, който включва всичко - от ракети с отдалечен обхват до бронирани машини и значима артилерия, започнаха да идват тази седмица, може да отнеме седмици или вероятно месеци, до момента в който дойде забележителна част от помощта.

Междувременно съветските сили се възползват напълно от преимуществото на артилерията и живата мощ на фронтовата линия и бързат да обкръжат елементи от украинската територия в източната част на Донецка област.

" Кремъл бърза ", е декларирал Павел Лузин, който работи по проблемите на въоръжените сили на Русия за основания в Съединени американски щати проучвателен център Jamestown Foundation. " Те се пробват да подобрят бойните си позиции непременно, с цел да принудят Украйна да договаря за преустановяване на огъня ".

След като превзеха град Авдеевка през февруари, през последните няколко седмици съветските сили завзеха 25 кв. км територия в и към Очеретино в Донецк.

Превземането на Авдеевка стана преди изборите в Русия през март, които затвърдиха още повече желязната хватка на Владимир Путин върху властта, написа английската медия.

За Тарас Жовтенко, украински боен анализатор и консултант на външното министерство на страната си, последният прогрес е продължение на тази интервенция.

" Преди президентските избори в Русия беше ясно, че завземането на спомагателни територии е политическа задача, която се предава от горната страна на съветските бойци ", е декларирал той. " Точно в този момент виждаме продължението на тази политическа задача ".

" Те се пробват да завземат колкото се може повече земя, преди да дойде американската военна помощ ", е добавил той.

Сега съветските войски се концентрират към Часов Яр.

В отчет на Frontline Insight, представен от " Фокус " се показва, че съветските сили може да се опитат да извършат взаимни старания от Часив Яр и Очеретино, с цел да обкръжат украинските войски сред тях.

Вадим Ивченко, украински народен представител и член на украинската комисия по национална сигурност, защита и разузнаване, също е песимистичен.

" Руснаците нямат сили да завладяват огромни градове ", е декларирал той. " Те могат да завладяват единствено дребни села и земя ".

" Това, което направиха с Бахмут, Авдеевка, с Часов Яр, приказваме за градове с десетки хиляди души. Руснаците просто изцяло унищожиха градовете. Никой не остана.

" Това няма да има голямо влияние върху цялата фронтова линия. Ако продължим да нанасяме удари по съветските логистични вериги с нашите качества за отдалечен обхват и изравним разликата в артилерията, ще можем да бъдем конкурентоспособни в разнообразни елементи на фронтовата линия и да освобождаваме територии ".

Разположен на високо място, Часов Яр предлага " натурален път на север ", който може да разреши на съветските войски да нападат град Краматорск или по-нататък на запад към Днепър, написа The Independent.

Анализаторите позволяват, че в случай че Русия продължи да завзема градове и територии, изключително Часов Яр, това доста ще ускори натиска върху силите на Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР