ЛОНДОН (AP) — Окончателният доклад от разследването на заразената кръв

...
ЛОНДОН (AP) — Окончателният доклад от разследването на заразената кръв
Коментари Харесай

Какво се случи в скандала със заразената кръв в Обединеното кралство? Докладът от разследването ще бъде разкрит в понеделник

ЛОНДОН (AP) — Окончателният отчет от следствието на инфектираната кръв в Обединеното кралство ще бъде оповестен в понеделник, съвсем шест години откакто стартира да се изследва по какъв начин десетки хиляди хора са се заразили с ХИВ или хепатит от преливане на инфектирана кръв и кръвни артикули през 70-те и 80-те години на предишния век.

Скандалът се счита за най-смъртоносния, засегнал английската държавна Национална здравна работа от основаването й през 1948 година, с към 3000 души счита се, че е умрял вследствие на заразяване с вируса на ХИВ и хепатит, инфектиране на черния дроб.

Очаква се отчетът да подлага на критика фармацевтичните компании и лекарите, държавните чиновници и политиците, макар че доста от тях са към този момент е умрял поради миналото време. Той също по този начин ще проправи пътя към голяма компенсационна сметка, която английското държавно управление ще бъде под напън да изплати бързо.

Ако не бяха неуморните деятели, доста от които видяха околните си да умират десетилетия прекомерно рано,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР