В Цариград е делегация от български архиереи. Митрополити от Българската

...
В Цариград е делегация от български архиереи. Митрополити от Българската
Коментари Харесай

Наши и украински митрополити ще отслужат литургия във Вселенската патриаршия

В Цариград е делегация от български архиереи. Митрополити от Българската патриаршия са на посещаване във Вселенската патриаршия и са планувани срещи с патриарх Вартоломей.

Според orthodoxtimes.com във Фанар участват и митрополити от Православната черква на Украйна, ръководени от митрополит Епифаний. Очаква се и двете групи архиереи да отслужат Божествената литургия в патриаршеския храм. Това събитие е изключително значимо, защото Българската патриаршия към момента не е признала публично Автокефалната православна черква на Украйна. Заслужава да се означи, че Киевският и на цяла Украйна митрополит Епифаний участва на опелото на починалия Български патриарх Неофит.

Предстоящото литургично съслужение бележи извънредно значимо събитие, изключително като се има поради, че Светият синод на Българската патриаршия би трябвало да избере нов патриарх в края на юни. Освен това, в събота вечерта, Вселенският патриарх бе хазаин на вечеря за българските и украинските йерарси в Константинопол, като в допълнение акцентира смисъла на тези събития и взаимоотношения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР