Когато руският президент Владимир Путин не може да се снима

...
Когато руският президент Владимир Путин не може да се снима
Коментари Харесай

Филм за Путин с изкуствен интелект се радва на голям успех в Кан

Когато съветският президент Владимир Путин не може да се снима в биографичния си филм, полският режисьор Патрик Вега се обръща към изкуствения разсъдък.

В новаторския филм, чийто филмов откъс стартира с водача, който се гърчи на пода в памперси, е употребен deepfake на лицето на владетеля, трансплантиран върху тялото на същински артист.

" За да се доближим извънредно доста до диктатора, имахме потребност от Путин, а не от артист с грим ", споделя Вега пред Агенция Франс Прес на филмовия фестивал в Кан, където продава кино лентата на купувачи.

" Обадих се на Путин и го попитах дали желае да играе във кино лентата ми... Не, това беше смешка. "

Вега - 47-годишен режисьор, основал няколко хитови полски кино лентата - е употребявал изкуствен интелект, с цел да генерира единствено лицето, защото не е разполагал с задоволително изображения с висока резолюция, с цел да направи deepfake на цялото тяло.

Резултатите са странни.

Продуцентите на кино лентата, наименуван просто " Путин ", споделят, че той към този момент е продаден в 50 страни преди премиерата му през септември.

Филмът наблюдава живота на владетеля в продължение на шест десетилетия от 10-годишна възраст, когато е забелязан да бъде обичай от доведения си татко.

" Накрая демонстрирам гибелта му. Щастлив край ", споделя Вега.

Първоначалната концепция хрумва на Вега през първите дни на съветската инвазия в прилежаща Украйна през 2022 година

" Първо желаех да направя филм за съветската мафия. След това взех решение да го направя за най-големия палач ", споделя той.

Той се отърси от всевъзможни опасения за репресии.

" Путин би трябвало да се опасява от мен ", сподели той.

След като е създал технологията, той желае да я показа с други хора, като споделя, че режисьорите могат да му изпращат фрагменти, а той да прибавя тълпи, артисти и доста други детайли.

Подобни хрумвания са голям източник на безпокойствие в Холивуд, където изкуственият разсъдък заплашва да унищожи доста работни места, изключително измежду техниците по специфични резултати и статистите.

Това беше основен въпрос на траялата месеци стачка на актьорите и сценаристите предходната година, приключила с мъчно извоювано съглашение със студията, което включваше обещания за възнаграждение на актьорите, в случай че се употребяват техни облици, генерирани от ИИ.

Според The Hollywood Reporter обаче доста студия към този момент употребяват ИИ необятно - да вземем за пример, с цел да понижат възрастта на артисти като Харисън Форд в последния " Индиана Джоунс " - само че се опасяват да приказват намерено за това. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР