Владимир Зомбори можеше да е художник, архитект, сценограф или музикант.

...
Владимир Зомбори можеше да е художник, архитект, сценограф или музикант.
Коментари Харесай

Владимир Зомбори: Претърпях пълна промяна, откакто станах баща

Владимир Зомбори можеше да е художник, проектант, сценограф или музикант. Има и гения, и уменията, даже желанието и опита, само че загърбил тези благоприятни условия поради актьорската специалност. Екранният Филип от „ Вина “, чийто втори сезон започва тази седмица в ефира на Българска национална телевизия с голям триумф, разкрил призванието си единствено 3 месеца преди изпитите в НАТФИЗ. Оттогава постоянно е безрезервен в специалността, само че едвам откакто станал татко, съумял да преоцени целите си в нея. Владимир, който има щерка Йоанна от колежката си Весела Бабинова, към този момент има различен взор за триумфа, и за пътя към него.

 

„ Като го има детенцето съм доста по-удовлетворен като цяло от нещата, които ми се случват “, показа артистът неотдавна.

Владимир, който изигра Димитър Драганов в сериала „ С река на сърцето “,  към този момент може да наблюдава по какъв начин се степенуват по значение събитията в живота му. И въпреки да звучи като факсимиле, Зомбори акцентира, че щерка му осмислила и житейския, и професионалния му път. Имал друго отношение към всичко, което е обвързвано със фамилията му. Не се ядосвал да вземем за пример за неща в специалността, които не са се получили дотолкоз, колкото му се е желало, или пък за непокрити упования или желания в общуването си с някого.

 

„ Инвестирам допустимо най-вече време и сила щерка ми да се трансформира в заслужен човек, тъй като това е моя задача “, сподели артистът за ролята си на татко. В професионален проект Зомбори е упорит, само че фамилията за него е най-важно. По-ценно му е какво е постигнал като татко и брачен партньор.

 

Той се е посветил напълно на актьорството, въпреки че има и други гении. Дори възнамерявал да се осъществя в напълно друго занятие, преди да прозре, че призванието му е да е на сцена и пред камера. Зомбори, който е на 35 години, постоянно е рисувал и някак разумно възнамерявал да учи за проектант и да продължи да се развива в сценографията, защото е приключил Професионалната гимназия за театрални и екрани изкуства в града на тепетата. Така че съмнението му било сред Художествената академия и НАТФИЗ. Всички в фамилията му го подкрепяли да избере архитектурата. Така че било огромна изненада, когато три месеца преди изпитите в НАТФИЗ, Зомбори решил да се опитва за артист.

 

Тогава си дал сметка, че рисуването му е на сърце, както и художественото-сценично осъществяване, което учил в гимназията, само че работата зад сцената не му се коствала задоволително удовлетворяваща. Искал незабавно да одобри оценката на труда си. Затова вместо да се задълбочи в изработването на театрални декори или да учи за проектант, кандидатствал за компетентност „ Актьорско майсторство “ в НАТФИЗ

 

В късия период, в който трябвало да се приготви, бързо си намерил преподавател и се впуснал с възторг в новото начинание, като употребявал всяка свободна минута, с цел да се упражнява. Дори по време на работа. Тогава той бил барман и постоянно репетирал материалите си пред някоя от сервитьорките.

 

Владимир Зомбори приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в класа на проф. доктор Атанас Атанасов в НАТФИЗ през 2011 година Състуденти са му Дария Симеонова, Христо Пъдев, Иво Аръков и други След дипломирането си, пловдивчанинът влиза в трупата на Малък градски спектакъл „ Задканала ". Същата година, през септември, той получава първия си огромен късмет за пробив, въпреки и не като артист, а като артист. Зомбори се снабдява с национална популярност като един от участниците в музикалното съревнование „ Х Фактор ". Владимир сподели сериозен капацитет и дори бе един от 12-те финалисти в предаването. Само че терзанието и адреналинът оказват въздействие на представянето на 23-годишния тогава артист. Затова той приема присъединяване си в „ Х Фактор " като урок.

 

Вече има по-голямо самочувствие за музикални изяви, тъй като знае, че пее по-добре от много професионални реализатори. Все отново той няма проекти да се развива в музикалния бизнес. Като занимание приема и рисуването. Смята, че би трябвало да се съсредоточиш напъните си да си добър в едно нещо, вместо да рискуваш да се разпиляваш. Затова се възхищава на тези, които съумяват да се осъществят в няколко поприща. Зомбори н есе води от упоритости да се потвърждава на всички места, само че в случай че му се отдаде опция да се изяви да вземем за пример като артист, не би я пропуснал.

 

Не с музикалния си гений или пък с този си на артист, Зомбори спечелил половинката си Весела Бабинова. Двамата се срещат в НАТФИЗ, само че не се влюбили от пръв взор. Минали 10 години, преди другарството им да прерасне в обич. Зомбори е казвал, че впечатлил Весела с възприятието си за комизъм. Той счита, че е доста значимо да имаш такова. Своето артистът подхранва като не се взима на съществено и не се опиянява от ласкателства. Ключът към триумфа счита той, е таман да не се самозабравяш.

 

Това, че с Весела първо са били другари, се оказва значима основа за връзката им. В дребното си свободно време двамата обичат да бездействат с другари, като просто се шляят по улиците. Подхождат си и в шегите. Весела постоянно му написа формален имейл, с цел да го предложения на вечеря, разходка или къса екскурзия.

„ Уважаеми господин Зомбори, доста се надявам, че ще ми отделите време… “, пишела му тя и се подписвала с името на световноизвестна моделка като Сара Семпайо, Джиджи Хадид и други

 

На 27 септември 2020 година Весела ражда щерка им Йоанна. Любопитна детайлност е, че в същия ден колежката й и фамилна другарка Луиза Григорова ражда сина си Бран. „ Много по-хубаво е, в сравнение с си го представях “, казвал е Владимир за фамилния живот. С Весела не са срещу брака. Даже възнамеряват да се оженят, само че по-натам. Искат щерка им Йоанна да участва и да има мемоари от сватбата на родителите си. Тъкмо тя е и най-важното, което ги свързва вечно.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР