В Република Северна Македония днес завършва предизборната кампания за парламентарните

...
В Република Северна Македония днес завършва предизборната кампания за парламентарните
Коментари Харесай

Приключва предизборната кампания за парламентарния и президентския вот в РСМ

В Република Северна Македония през днешния ден приключва предизборната акция за парламентарните избори и втория кръг на президентския избор на 8 май.

И от двете обединения на албански политически партии в Северна Македония оповестиха, че на втория тур на президентските избори няма да призоват за съответна поддръжка за един от двамата претенденти за президент, които стигнаха до балотаж след изборите на 24 април. В решаващата борба кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска влиза с двойно по-голяма преднина от първия тур от сегашния президент Стево Пендаровски, подсилен от СДСМ.

На 8 май те за повторно ще се изправят на балотаж на президентски избори. През 2019 година завоюва Стево Пендаровски, само че този път обаче Гордана Силяновска завоюва първия тур с над 180 хиляди гласа пред своя конкурент.

От изборния щаб на " Европейски фронт " Арбер Адеми пренасрочиха за нощес финалния протест на обединението за парламентарните избори. И двете албански обединявания бяха оповестили за 6 май на площада в Тетово заключителните си прояви, което провокира в допълнение напрежение в навечерието на парламентарните избори на 8 май.

В последна сметка през днешния ден, в последния ден от предизборната акция, в Тетово ще бъде митингът на " Заслужава си ", които първи са внесли настояването си в общината.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР