Михаил Найденов, експерт по национална сигурностДа направиш избор между войната

...
Михаил Найденов, експерт по национална сигурностДа направиш избор между войната
Коментари Харесай

Кремъл се опитва да се намеси в предстоящите избори у нас чрез агентите си за влияние

Михаил Найденов, специалист по национална сигурност

Да направиш избор сред войната и мира в тази ситуация с Украйна значи да избереш сред два разновидността на деяние. Среден път няма.
Първият е да откажеш да изпратиш военна помощ на Украйна, като призоваваш украинците да създадат отстъпки пред съветския агресор, с илюзорната вяра по този начин по-скоро да настъпи мир. Това значи в действителност да подкрепиш Кремъл да продължи с войната си освен против Украйна, само че и към други страни. Агресор посредством отстъпки и с политика на " омиротворяване " (appeasement) не може да бъде спрян. Даже в противен случай. Историческо доказателство за това е, че отстъпките на Англия и Франция пред Хитлер през 1938 година във връзка с Чехословакия не го стопираха да стартира Втората международна война. Същото е ситуацията и през днешния ден с Русия на Путин.

В този смисъл, да откажеш да изпратиш военна помощ на Украйна с претекста, че това е все едно с " бензин да гасиш огън " значи де факто

да насърчиш агресора

да продължи напред. Така горивото на удължаването и разрастването на пожара е не оръжието, изпратено на Украйна, с цел да може да се отбрани, а бездействието на тези, които могат да окажат помощ, само че не го вършат и по този начин предизвикват Русия да продължи експанзията си. Не оръжието за Украйна, а стратегически късогледият отвод такова да бъде навреме изпратено удължава войната, стартирана и водена от Русия. В допълнение това значи също по този начин да приемеш, че победа на Украйна над Русия е невъзможна и затова няма смисъл да се изпраща оръжие.
Да избереш този път значи да подкрепиш несправедливостта и експанзията. Това е да застанеш на страната на войната и да помагаш тя да се удължи и разшири към други страни в Европа.

Вторият вид е да помагаш на Украйна с

навременно изпращане на задоволително оръжие,

с цел да победи агресора и по този начин да направи невъзможна по-нататъшната му експанзия и към други страни. Довеждането на Русия до положение на неспособност да продължи завоевателната си брутална войната е изискването за реализиране на дълготрайна сигурност и непоклатимост освен на Украйна, само че и в целия Черноморски район. Ето това е същинският път към мира. Той е сложен, само че е единственият правилен.

Руската агитация през днешния ден се пробва да ни внуши тъкмо противоположното. За разпространяването на разказите на нейната съзнателно и манипулативно обърната логичност през днешния ден служи петата колона на Москва у нас. Тази обърната логичност е в основата на съветската дезинформация и нейните манипулирани послания към гласоподавателите. По този метод, посредством сътрудниците си за въздействие, Кремъл се пробва да се намеси в идните избори у нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР