Това (посещението на Путин в Китай) е перспектива за бъдещето:

...
Това (посещението на Путин в Китай) е перспектива за бъдещето:
Коментари Харесай

Захарова: Посещението на Путин в Китай е съдбоносно за бъдещето на цялата планета

" Това (посещението на Путин в Китай) е вероятност за бъдещето: не за една година, не за две и не за три. Това са съдбоносни стъпки, които ще дефинират бъдещето освен на нашия район, само че и на цялата планета ", сподели Захарова в ефира на телевизионния канал ТВЦ.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи по-рано на 32-та асамблея на Съвета по външна и отбранителна политика, че визитата на Путин в Китай удостоверява, че руско-китайските връзки на всеобхватно партньорство надвишават обичайните междудържавни съюзи от предходната ера, добавя Българска телеграфна агенция. " Те не престават да играят основна роля за поддържането на интернационалната сигурност и уравновесеното развиване на света ", сподели Лавров.

Русия и Китай се чака да подпишат " в близко бъдеще " контракт за газопровода " Силата на Сибир-2 ", който ще придвижва съветски газ за азиатската страна , разгласи преди два дни вицепремиерът Александър Новак пред организация " Интерфакс ".

Москва води от години договаряния с Пекин за газопровода, чийто потенциал възлиза на 50 милиарда куб. м. Той би трябвало да придвижва газ от находищата на полуостров Ямал до Китай през Монголия.

Новак бе част от формалната делегация, която съветският президент Владимир Путин водеше със себе си в Китай, за разлика от шефа на " Газпром " Алексей Милер, който отсъства. Той посочи, че Москва и Пекин работят и по други планове.

" Силата на Сибир-2 " стана план от сериозно значение за Русия след загубата на европейския пазар поради съветската инвазия в Украйна.

От своя страна Путин съобщи, че Русия обмисля да построи и нов петролопровод, който да върви редом на " Силата на Сибир-2 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР