Президентът Владимир Путин е наредил на руските военни да проведат

...
Президентът Владимир Путин е наредил на руските военни да проведат
Коментари Харесай

Путин разпореди учения с тактически ядрени оръжия в близост до Украйна

Президентът Владимир Путин е наредил на съветските военни да проведат учения за подготовка и потребление на нуклеарни оръжия, заяви съветското Министерство на защитата.

„ По време на ученията ще бъде подхванат комплекс от ограничения за отработване на подготовката и потреблението на нестратегически нуклеарни оръжия “, оповестиха от министерството.

Нестратегическите нуклеарни оръжия, известни още като тактически нуклеарни оръжия, са предопределени за потребление на бойното поле и могат да се доставят посредством ракети.

Ученията ще се проведат „ в близко бъдеще “ и имат за цел да подсигуряват териториалната целокупност на Русия пред „ заканите на някои западни представители “.

В тях ще вземат участие самолети и военноморски сили, както и войски от Южния боен окръг, който граничи с Украйна и включва окупираните украински територии, оповестиха държавните медии

Западните публични лица са все по-разтревожени от нуклеарната изразителност на Кремъл по време на офанзивата в Украйна. Путин постоянно се базира на съветската нуклеарна теория.

Миналата година Русия се отхвърли от утвърждението на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити и се отдръпна от основно съглашение за ограничение на въоръжението със Съединени американски щати, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР