Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу японеца

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу японеца
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе срещу японец или австриец в първия си двубой на Мастърса в Рим

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи против японеца Йошихито Нишиока или австриеца Себастиан Офнер в откриващия си дуел на Мастърса в Рим, отреди жребият за главната скица в конкуренцията.

Гришо е подложен под №8 в шампионата и по право стартира присъединяване си в него непосредствено от втория кръг, където чака спечелилия от мача сред Офнер и Нишиока.

Дотук в своята кариера първата ни ракета е срещал само азиатеца, против който той има две победи в две срещи. Любопитното е, че една от тях пристигна точно в Рим през 2020 година.

Ако в този момент Димитров потегли с триумф в италианската столица, в третия кръг е вероятен двубой против поставения под №26 в схемата и най-високо ранкиран представител на домакините в надпреварата Лоренцо Музети. В осминафиналите пък измежду вероятните противници на Григор са американците Тейлър Фриц и Себастиан Корда.

За родния тенисист това ще бъде 12-о присъединяване на АТР 1000 конкуренцията в Рим, където най-хубавото му достижение си остава полуфинала от 2014 година, когато губи от 10-кратния първенец във Вечния град Рафаел Надал.

През сегашния сезон Матадора се завръща в италианската столица за може би последното си присъединяване, което ще започва с дуел против квалификант, а във втория кръг е вероятен мач с №7 в схемата Хуберт Хуркач.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР