Посещението на руския президент Владимир Путин показа силна подкрепа за

...
Посещението на руския президент Владимир Путин показа силна подкрепа за
Коментари Харесай

The New York Times: Натискът на Вашингтон тласка Си Цзинпин към Путин

Посещението на съветския президент Владимир Путин сподели мощна поддръжка за Руската федерация от страна на китайския президент Си Цзинпин, а възможните западни наказания не възпират китайския водач да поддържа съветския си сътрудник, написа The New York Times.
Както показва обявата, Си Цзинпин, „ няколко дни след завръщането си от Европа, където му беше изнесена лекция за това по какъв начин да се ограничи Русия, употребява срещата с президента Владимир Путин, с цел да съобщи на Запада неприятната действителност - поддръжката му за Путин остава непоклатима. “
Вестникът отбелязва, че западните водачи не са могли да открият „ признаци за обилни разлики “ сред двамата водачи, како и че „ нито рискът от отчуждаване от Европа, нито глобите на Съединени американски щати, ориентирани към китайските банки, пречат на Си да поддържа Путин. “ Изданието акцентира, че за китайския водач „ евентуалните наказания и мита са допустима цена за стратегическото му партньорство с Русия “ и колкото по-голям напън оказва Вашингтон, „ толкоз по-уверен става Си Цзинпин в своя избор “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР