Ще бъдат премахнати плътните огради, които са затворили пътеки към

...
Ще бъдат премахнати плътните огради, които са затворили пътеки към
Коментари Харесай

Премахват оградите с надпис „Частен имот“, преграждащи пътеки във Витоша

Ще бъдат отстранени плътните огради, които са затворили пътеки към Бялата вода във Витоша , оповестиха от столичния регион „ Витоша ” във Facebook.

От районната админстрация прецизират, че са реагирали мигновено н а сигнали на жители за затворени пътеки към Витоша в региона на планината над някогашния бар “Шишарка ” към Бялата вода. От регион „ Витоша ” прибавят, че в сигнала е посочено, че маршрутите, които от дълги години се употребяват за преходи и отдих в планината имат ограждения с надпис „ Частен парцел ”.

Столична община, регион „ Витоша ”, реагира мигновено и ревизира сигналите. Проверката ни откри, че въпросните пътеки фактически пресичат частен парцел , който не е част от територията на естествен парк „ Витоша ”, не е включен в горски фонд. За парцела има издадена виза за планиране през 2023 г ., по времето на предходното управление на регион „ Витоша ”, написаха още те.

„ Независимо от обстоятелството, че това е частен парцел и защото въпросният терен пресича известни пътеки, употребени от жителите на столицата за преходи и отдих в планината, ние неотложно потърсихме и се свързахме със притежателите на парцела и поискахме тяхното подпомагане за краткотрайно позволение за свободно прекосяване на територията на частния парцел, до момента в който осигурим различни направления за достъп до планината “.

От регион „ Витоша ” подчертаха, че е разпоредено да се отстранен плътните огради и да се обезпечи достъп на жителите до съществуващите сега пътеки, които минават през парцела, до момента в който не се уточнят различни подстъпи за всички жители, които употребяват този маршрут в планината.

.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР