С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в

...
С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в
Коментари Харесай

11 медала за България на Европейската купа по художествена гимнастика

С финалите на обособените уреди приключи конкуренцията на първата в историята Европейска купа, която се организира в Баку (Азербайджан). Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Стилияна Николова завоюва първите в историята " Крос борби ", а през днешния ден добави още един златен орден в единствения си край - на бухалки.

С три оценки се поздрави другата ни представителка Боряна Калейн. Вчера тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. Днес тя се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и лента и сребърен орден във финала на обръч.

" Златният " уикенд на българската художествена гимнастика продължи със от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, във финала на ленти и топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева сграбчиха и бронз във финала на 5 обръча, а през вчерашния ден записаха четвърто място в многобоя.

Четири медала за България завоюваха дребните " лъвици " Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева - и записа седмо място във финала на лента. Магдалена Вълкова сподели постоянна игра и справедливо се окичи с бронза на топка. Вчера грациите ни завоюваха сребърен орден в отборната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР