Журналистът Симеон Гаспаров се върна от Чикаго, за да представи

...
Журналистът Симеон Гаспаров се върна от Чикаго, за да представи
Коментари Харесай

Журналистът Симеон Гаспаров представи новата си книга - Ефектът на езерото

Журналистът Симеон Гаспаров се върна от Чикаго, с цел да показа довечера книгата си - " Ефектът на езерото - упражнение по рокендрол откровения ".

Тя е алманах с есета, разкази, пътеписи, изявленията и стихове. Кореспондентът на Българска национална телевизия в Съединени американски щати се видя с другари и фенове, пред които описа за работата му като публицист, само че и за живота на бежанец.



" Ефектът на езерото " е четвъртата книга на Гаспаров. Илюстрацията на корицата е дете, което се оглежда в счупено огледало. Тази картина той е запечатал, до момента в който прави репортаж за гибелта на поп краля Майкъл Джексън в щата Индиана.

" Преди всичко доста ми се искаше да опиша моята човешка история, освен тази история на публицист, освен историите, които аз съм показвал. Исках феновете да почувстват това, което аз съм почувствал, да изпитат болката, която аз съм изпитал, до момента в който съм интервюирал, до момента в който съм предавал стачките на хората, битките, техните търсения, неволи, само че и вярата. Исках да усетят, да вкусят това, което ние го виждаме пред камерата, само че и зад камерата. И това е " резултатът на езерото " - моето обръщение, че ние всички сме хора, ние всички сме клони на едно и също дърво и това е нашият хуманизъм ", уточни Симеон Гаспаров.

Вижте изявлението с него за предаването " Говори в този момент " във видеото долу


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР