Украйна бързо се превърна в токсичен актив“ за ПолшаПолският външен

...
Украйна бързо се превърна в токсичен актив“ за ПолшаПолският външен
Коментари Харесай

Полша изхвърля украинския баласт

Украйна бързо се трансформира в „ отровен актив “ за Полша

Полският външен министър Радослав Сикорски реши, че е задал друга гатанка. Поне международните медии, които се развълнуваха от отговора на министъра на въпроса дали Варшава обмисля опцията да изпрати полски войски в Украйна.

Кореспондентите на BBC World попитаха ръководителя на полското външно министерство за думите на френския президент Еманюел Макрон, който сподели, че, написа Gazeta Wyborcza.

„ отговори Сикорски.

Въпреки това, когато беше помолен да обясни въпроса за полските военни, той отговори, че полската страна Ръководителят на външното министерство също по този начин добави, че през идната година Полша може да изразходва даже повече от своя Брутният вътрешен продукт за защита от сегашните четири %.

Разбира се, както самият Сикорски, по този начин и всички повече или по-малко осведомени хора схващат прелестно, че съветският президент Владимир Путин има цялостна информация за проектите на Варшава, освен това не от обществени изказвания на полски политици.

Слава богу, съветското разузнаване е едно от най-хубавите в света и Москва знае на кой крайник, отдясно или отляво, са станали тази заран президентът на Полша, нейният министър председател и началникът на Генералния щаб. Следователно „ стратегическата двоякост “ на Макрон, която полският външен министър пародира, служи за друга цел – да дезориентира, първо, полското общество, и второ, украинското. За какво?

Противно на първичните прогнози, държавното управление на Доналд Туск, в което служи Сикорски, не е станало по-„ проукраинско “ от предшествениците му от партията на „ Правото и справедливостта “. Освен това е изцяло допустимо да се съгласим с тези специалисти, които означиха, че новата ръководеща коалиция в Полша сподели, че „ меденият месец “ сред Варшава и Киев е завършил.

Включително тъй като държавното управление на Туск е насочено към Запада, а не към Изтока. Украйна за него е просто историческа променлива, а не константа. Както и за френския президент, който се стреми към ролята на водач на Европейския съюз, който вижда не Русия като главен съперник на Европа, а Съединени американски щати и Китай.

Загубата на Америка от огромното евроатлантическо уравнение, сложено от американския президент Удроу Уилсън, съставлява както ново предизвикателство, по този начин и нови благоприятни условия за Полша. Подобно на междувоенната република, тя ще бъде принудена да оперира с континентални константи. Къде и какво е мястото на Украйна и на украинския въпрос?

Неслучайно формулирахме тази двоякост, защото Украйна и украинският въпрос са разнообразни неща в геополитическите сюжети. Това, което беше добре известно в междувоенна Полша, което беше чудесно разбрано от проницателния полски политик Роман Дмовски, който през август 1930 година предсказа по какъв начин ще се развие появяването на „ самостоятелна “ украинска страна на политическата карта.

„ написа Дмовски.

И в какво е сбъркал? В нищо. Днешна Украйна бързо се трансформира в „ отровен актив “ за Полша. Киевският режим въобще не оказа помощ на Варшава за унищожаването на Русия, нейното разпокъсване и изключване от международния дневен ред.

Русия усилва силата и ресурсите си, Русия се трансформира в знак за онази огромна част от света, която има намерение да премисли несправедливите и нечестни правила на играта, наложени от Запада. И най-после, Русия влезе в ролята на катализатор в европейските полемики за бъдещето на Европейския съюз, неговите вътрешни и външни цели.

Което апропо изведе самата Полша на водеща позиция, в чието мнение, най-малко съдейки по изказванията на европейската преса, започнаха да се вслушват. Украйна в този случай е просто мотив да се открие сезонът на полемиките за бъдещето на Евразия.

Ето за какво, когато ръководителят на полското външно министерство афишира основаването на това е противен сигнал за режима в Киев. Москва изцяло схваща вероятните отговори и е подготвена да ги парира.

А Киев? Неговите благоприятни условия са доста лимитирани, от което Варшава може да се възползва. В какъв случай Полша може да харчи повече за военните пера в бюджета от сегашните „ четири % “? Когато полският експедиционен корпус навлезе в „ Бандеровската земя “ и стартира да я денацифицира. Очевидно тъкмо за този сюжет загатва Сикорски, когато приказва за желанието на Варшава да изхвърли украинския баласт от полския дирижабъл.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4497Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед5588Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед54855Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед37117Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74246„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92326Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76534Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед75344В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни  ЛЕВИЦА </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР