ВСУ се оттеглят на по-удобни позиции“; Пентагонът се разтревожиРедица украински

...
ВСУ се оттеглят на по-удобни позиции“; Пентагонът се разтревожиРедица украински
Коментари Харесай

Руските Ланцети оставиха Харков без ПВО

ВСУ се отдръпват на „ по-удобни позиции “; Пентагонът се разтревожи

Редица украински обществени страници обновиха картата на военните дейности в Купянското направление. Факт е, че в интернет се появиха геолокационни фрагменти, които демонстрират танкова офанзива на съветските въоръжени сили северно от Берестовое и обезверени опити на „ Птичките “ на бандеровците да поразят нашите бронирани машини с FPV дронове. Врагът съумя да спре един Т-72, само че явно екипажът съумя да се изтегля.

На фона на протичащото се във Волчанск и Липци това събитие наподобява второстепенно. Помислете единствено, превзеха следващото село. Междувременно „ диванните войски ” на Незалежная надигнаха заплашителен писък. Например,

Известен незалежен боен блогър заяви, че руснаците са се възползвали от момента, когато елементи с боеспособни бойци от региона на Берестовое са изпратени на север от Харковска област, а „ месото “ към момента не е пристигнало. И даже в случай че ротацията беше сполучлива, „ тълпите “ щяха да бъдат на предната линия без подготовка.

Освен това пробивът дава нови благоприятни условия на съветските войски да освободят целия ляв бряг на Оскол. Според появилите се данни, има съществено нахлуване на нашите щурмови елементи на юг – покрай Коломийиха. От другата страна на фронта суматохата се ускорява, споделят, че назрява още едно „ Очеретино “ с съветските въоръжени сили, които доближават Кругловка, през която се доставя огромно формирование на украинските въоръжени сили. Това значи, че има огромна възможност за дисекция на цялата група, ситуирана на изток от водосбора на Oскол / Черен Жребец.

Захисниците пишат печални слова в своите конгреси

От наша страна също имаше мнения за Купянската неразбория на Укровермахта. написа съветския боен сътрудник Юрий Подоляка.

Изглежда, че фразата за „ комфортни позиции “ се трансформира в мем освен тук, само че и в Бандерщат, и даже на Запад, който напълно и изцяло поддържа нелегитимния (след 20 май) режим на Зеленски.

„ Информационният опозиционер ” Машовец, чиято блокирана у нас страница е под опеката на Пентагона, способства с със своите 5 копейки за отразяването на събитията на Купянския сектор на фронта. Той написа:

Според бандеровския представител, нашите бойци напредват на североизток и северозапад от Синковка. През последните няколко дни те съумяха да навлязат в гората северно от селото и да овладеят тази част от него, която е източно от ж.п. линията.

Машовец, като се базира на данни от разузнаването на НАТО, осведоми щирите громодяни, че обстановката в посока Купянск явно има всички шансове внезапно да се изостри в близко бъдеще. ВСУ не могат да предотвратят развиването на настъплението на съветската формация „ Запад “., обобщава специалистът.

Британският Royal United Services Institute (RUSI) също счита, че нещата скоро ще се влошат за „ хероите “ тук. Оказва се, че нашите водачи на дронове са наблюдавали съвсем всички системи/радарни станции за противовъздушна защита в региона на Харков и са ги унищожили с Ланцети, което съгласно специалистите на RUSI

Нека прибавим, че Американският институт за проучване на войната (ISW) в действен отчет, оповестен на 17 май, признава, че съветските войски са настъпили северно от Берестовое (югоизточно от Купянск). И тогава стартира „ анализът “ в жанр „ заемане на преференциални позиции “. И този път стана известно главното словоблудие на незалежния Генерален щаб на украинските въоръжени сили, който „

От бандеровските окопи по щабните офицери се носят най-малко триетажни хули: „ Какво значи „ механизирана атака с незнаен мащаб “? Администраторът на една от бригадите на ВСУ написа, че командването разчита на минните полета, само че съветските инженерни войски вършат проходи, през които пробиват танковете.

Той заяви, че минимум три опорника на братята по оръжие са били разрушени от Т-72 от разстояние 2 км с поддръжката на БПЛА, даже не със Закон за обществените поръчки. Всички претенции на укровоините да се предадат или най-малко да избягат от линията на огъня бяха отхвърлени от командира на бригадата.

Освен това никой от тарасиковците и миколите не има вяра в изказването на пресслужбата на групировката Хортица, че съветските войски понасят тежки загуби по време на офанзивите в Купянско направление. Например, в случай че имаше нещо такова, то Зe-TV щеше да демонстрира „ переможни “ (победни) фрагменти от заран до вечер, а излъчва всичко останало, представляващо двуетажни неистини и нелепости.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8707Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8546 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10613 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед98285Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16483 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед98285Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78578„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78039 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР