Такова прибързано законодателство невинаги носи нужния резултат.Това коментира днес президентът

...
Такова прибързано законодателство невинаги носи нужния резултат.Това коментира днес президентът
Коментари Харесай

Радев обмисля вето на Закона за хазарта

" Такова преждевременно законодателство не всеки път носи нужния резултат. "

Това разяснява през днешния ден президентът Румен Радев във връзка направените единствено за седмица и гласувани в последния работен ден на 49-ото Народно заседание преди ваканцията промени в Закона за хазарта.

Радев даде да се разбере, че правният му екип сега преглежда промените, с цел да излезе със мнение дали президентът да им наложи несъгласие или не.

Както е известно стремително депутатите не разрешиха всякаква реклама на
хазартни игри в малките екрани, радиа, уеб сайтове, печатни издания.

Решиха още игрални зали да няма в обитаеми места с под 10 000 поданици.

А със същия закон, в последния миг, вмъкнаха в преходните и заключителни разпореждания нулева Данък добавена стойност ставка за брашното и хляба, както и таван на надценката за хляба от 15 на 100.

Целият закон бе променен в незабавен порядък, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи претърпяха самобитен катарзис - на 24 април те предложиха възбраната за реклама на
хазарт, като непроменяемо преди този момент в годините обратно си затваряха очите за това.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР