С приближаването на лятото пред всеки един човек, който се

...
С приближаването на лятото пред всеки един човек, който се
Коментари Харесай

Кое e най-подходящото време от деня за поливане на градината

С приближаването на лятото пред всеки един човек, който се грижи за градина или озеленен двор, изникват компликации и проблеми за решение.
 Зеленчуковата градина, поливането и по кое време, по какъв начин и какъв брой е най-добре да го вършим
Колко постоянно да поливаме зеленчуковата градина

За да доближи цялостния си капацитет

Един от тях е по кое време е най-правилният миг за поливане. И тук не визираме някаква скица за поливане, тъй като всяко едно растение има своите самостоятелни потребности от вода - някои обичат постоянното и щедро поливане, само че на други веднъж в седмицата им е задоволително.

Разбира се, има доста фактори, които въздействат на честотата на поливане, само че няма да се стопираме върху тях.
 Снимка 663070

Вместо това ще забележим какво поучават специалистите за най-правилната част от деня за поливане на градината. Оказва се, че заран е най-подходящо да полеем растенията в градината - била тя цялостна с зеленчуци, или с цветя.

Това е по този начин, тъй като почвата има задоволително време да попие водата преди слънцето да стартира да пече с цялостна мощ. По този метод растенията задържат повече влага. Освен това листата имат време да изсъхнат, в случай че сме поливали върху тях.
 Снимка 663072

Понякога поливането заран се оказва невероятно поради разнообразни фактори, ето за какво може да свършим тази работа и вечер. Но при този вид би трябвало да се има поради, че към корените и листата на растенията ще се задържи повече вода, което може да докара до гъбични болести или изгниване, пише MarthaStewart.com.

Особено през лятото би трябвало да заобикаляме поливането денем, тъй като тогава слънцето е най-силно и водата ще се изпари доста бързо. Трябва да знаем също по този начин, че растенията, които отглеждаме в огромни саксии или контейнери, имат потребност от по-често поливане, в сравнение с тези, посадени в почвата.
 Лимонена трева - изгодите от нея и за какво да я посадим в градината си
Лимонена трева - изгодите от нея и за какво да я посадим в градината си

Какви са изгодите от растението и по какъв начин можем да го изпозлваме в кухнята

Когато стане дума за поливане, е значимо да се вземе поради и възрастта на растението. Когато то е по-малко с недоразвита коренова система, има потребност от повече и по-чести грижи. В съпоставяне с някое по-старо растение да вземем за пример, което може да издържи малко повече, без да бъде поливано.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР