Полша желае възможно най-добри отношения с Америка, независимо кой е

...
Полша желае възможно най-добри отношения с Америка, независимо кой е
Коментари Харесай

Полша не иска да повтаря грешките си: желае възможно най-добри отношения със САЩ, независимо кой е на власт

Полша желае " допустимо най-хубави връзки с Америка, без значение кой е на власт ", съобщи през вчерашния ден полският министър на външните работи Радослав Шикорски по време на посещаване във Вашингтон, съобщи Ройтерс, базирайки се на полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да повторим грешките на нашите прародители, като заложим всичките си чипове на един цвят ", съобщи през вчерашния ден Шикорски, представен от ПАП.

Бившето националистическо държавно управление на Полша се радваше на положителни връзки с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дори когато воденето на политика от страна на Варшава породи опасения по отношение на нейната честност към демократичните полезности и обтегна връзките ѝ със съдружниците от Европейския съюз.

След успеха на Джо Байдън на президентските избори през 2020 година Варшава реши да не го признава публично за президент на Съединени американски щати в продължение на няколко седмици. Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде опция да разиска с американски публични представители двустранните връзки, въпросите на сигурността и войната в Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР