Много малко са страните в ЕС и НАТО, които разполагат

...
Много малко са страните в ЕС и НАТО, които разполагат
Коментари Харесай

Главчев за „Мама и аз“: Всичко е законосъобразно, но излязоха факти, които нямаше как да знаем, и реагирахме незабавно

" Много малко са страните в Европейски Съюз и НАТО, които разполагат с над 2% от Брутният вътрешен продукт за въоръжаване. Ние се доближаваме. Наваксваме изоставането, тъй като всички споделят, че има закъснение във въоръжаването на Българската войска ". Това разгласи служебният министър председател Димитър Главчев в Деня на храбростта.

Министър-председателят обаче акцентира, че работата на неговия кабинет е на първо място да обезпечи идния избор. " Нека не забравяме, че главната ни задача е организирането на почтени и транспарантни избори. Работим синхронизирано с ЦИК в тази тенденция. Всяка седмица групирам виновните министри и получавам информация. Към момента се оправяме със периодите, въпреки и те да са съкратени ", акцентира Главчев. И добави: " Правим всичко допустимо да няма порочни практики, които да попречат на изборите. Ако имаше такива сигнали, щяхте да видите и нашите дейности ”.

Той разяснява и проблема с Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и аз “. " Сигналът ще бъде подаден в първия работен ден и той не е единствено до ДАНС, а и до Прокуратурата. Очаквам отчет и от Министерството на здаравеопазването. Но желая ясно да подчертая, че имам висок почит към българските медици ", уточни Главчев.

И посочи, че " по време на съвещанието на Министерския съвет, когато беше взето решението за основаването на частната болница, не е имало никакви терзания ". " Всичко е безусловно законосъобразно. Но в обществото излязоха обстоятелства, които нямаше по какъв начин да знаем. И както видяхте - реагирахме неотложно ", безапелационен беше Главчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР