Европейската комисия спира процедурата, свързана с проблемите с върховенството на

...
Европейската комисия спира процедурата, свързана с проблемите с върховенството на
Коментари Харесай

ЕК спира наказателната процедура срещу Полша

Европейската комисия стопира процедурата, обвързвана с проблемите с върховенството на закона в Полша. След повече от 6 години считаме, че процедурата по член 7, параграф 1 може да бъде закрита, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя поздрави министър-председателя Доналд Туск и неговото държавно управление за решителни старания за промени, свързани с възобновяване на върховенството на закона в страната.

Член 7 от Договора на Европейски Съюз дава опция на Брюксел да отнеме гласа на държава-членска в общността, в случай че в нея има съществено и непрестанно нарушение на правилата на върховенството на закона. Брюксел стартира процедурата против Полша по време на предходното държавно управление в страната, ръководено от националноконсервативната пария “Право и правдивост ”.

Според Европейската комисия Полша е подхванала поредност от законодателни и незаконодателни ограничения, с цел да отговори на опасенията по отношение на независимостта на правосъдната система. Страната е признала върховенството на правото на Европейски Съюз и се е заела да извърши всички решения на Съда на Европейския съюз и на Европейският съд по правата на индивида, обвързван с върховенството на закона, в това число правосъдната самостоятелност.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР