Ако погледнете икономическия модел на Русия, може да се каже

...
Ако погледнете икономическия модел на Русия, може да се каже
Коментари Харесай

Защо стандартът на живот в Русия е нисък: Икономическият модел е такъв

Ако погледнете икономическия модел на Русия, може да се каже едно: богатите стават по-богати, бедните стават по-бедни. Само през последната година има доста нарастване на доларовите милиардери в Русия. Това не значи, че някой дрипльо внезапно е нараснал капитала си. Това значи единствено, че този, който е бил милионер, е станал милиардер.

Как става по този начин, че едни забогатяват, а други обедняват? Да, доста е просто: Ние не знаем по какъв начин да вършим пари, написа в публикация от платформата dzen.ru.

Как тези, които в този момент имат доста пари, печелят капитала си?

Не е елементарен въпрос. Но шаблонният отговор е: С труд всичко се реализира! Колкото по-голям е мащабът на един бизнес, толкоз по-трудно е да се ръководи и поддържа неговата доходност. Но дано поговорим за тези, които нямат личен добър източник на приходи. Как живеят елементарните хора, които работят против една месечна заплата?
 Снимка 593691
Източник:

За благосъстоянието на междинния руснак

Представете си, че вършите някаква работа и получавате възнаграждение за нея. Плащанията се правят ежемесечно. Колко пари са нужни на един елементарен човек, с цел да се усеща удобно в Русия - в провинцията, отвън Москва и нейния район?

Според изследвания на известен уебсайт за е-поща и вести в Русия хората правят оценка тази сума на 150 хиляди рубли (около1500 евро при настоящия валутен курс на рублата,бел. ред.). В изследването са взели участие хора, които имат лично жилище. Без такова жилище тази сума нараства до 200 хиляди рубли на месец.

Достатъчна ли е тозидоход? Смело можем да кажем, че това е много добра сума при сегашните условия за 1 човек на месец. Не е належащо, в случай че млада двойка живее дружно, тази сума да се удвоява. Най-вероятно вместо 150 хиляди ще им бъдат задоволителни 200 хиляди или може би даже това, което дава изследването за 1 човек, ще бъде задоволително. В края на краищата през днешния ден хората някак живеят с приходи от 40-50 хиляди рубли на месец, даже и без жилище. Те са небогати, само че оцеляват. Представете си, че тази сума се усили 3 ​​пъти.

Трябва да се разбере, че заплатите в провинциите най-често са под 40 хиляди рубли. Ясно е, че е доста мъчно да се живее с такива пари и изключително мъчно, в случай че нямаш личен дом.

Как да надхвърлим благосъстоянието на междинния руснак?

Трябва да разберете, че междинният руснак не е междинната класа. Средната класа са хората с приходи от 150 хиляди рубли и повече в провинцията. За Москва тази сума е доста по-висока.

Колко пари са нужни на един човек за храна на месец? Има мнение, че цифрата стартира в минималния диапазон от 10-15 хиляди рубли на месец. Но има и такива, които живеят с по-малко. Нека си представим, че през днешния ден няма потребност да броим средства. Няма да прекаляваме и просто да живеем както желаеме във връзка с храната. Преброявайки продуктите, без да отчитаме инфлацията, стигнахме до 18-25 хиляди. Всичко зависи от самостоятелните желания на всеки човек.

Всички мислим друго. Това допуска, че образуването на визиите за света и разбирането му също са разнообразни за всеки човек. Всяка година тази разлика сред хората се усилва. Дори когато приказваме за храна, потребностите на всеки човек са разнообразни.
 Снимка 503452
Източник:

Какво са парите?

Всеки човек има собствен личен отговор на този въпрос. Някои дават отговор, че това е платежно средство, други, че е инструмент за реализиране на цел. И двете концепции са верни по собствен метод.

От научна позиция парите са платежно средство. Обменът на артикули и услуги се прави точно благодарение на парите.

От философска позиция парите са инструмент за реализиране на цел. Способността да се извършват всевъзможни стремежи за пари се назовава инструмент.

За да надхвърлите заплатата си, би трябвало да започнете да работите върху саморазвитието. Оценявайте себе си. Колко коства работата ви? Ако сте дипломиран експерт, тогава несъмнено не би трябвало да получавате дребни пари.

Винаги научавайте нещо ново. Това ще ви разреши да се откроите от останалите, които не желаят нищо повече от чаша водка или гледане на телевизия вечер. Докато някои четат книги, учат устройството на света (в необятния смисъл на тази фраза), покачват равнището си на познания в разнообразни области на живота, други вървят на работа и живеят от заплата до заплата. Опитайте се да вършиме всеки ден това, което през вчерашния ден изглеждаше неясно. Изучавайте компютри, стратегии, както елементарни, по този начин и комплицирани. Такива хора постоянно ще бъдат търсени, защото в множеството случаи фирмите наемат неквалифицирани хора заради дефицит на личен състав.
 Снимка 313326
Кога Русия ще има порядъчен стандарт на живот?

Концепцията за заслужен стандарт на живот е друга за всеки човек. Някои хора желаят пасивно да печелят милиони и да живеят пълноценно, до момента в който други желаят да се усъвършенстват и да научат нови неща. Първата категория в никакъв случай няма да реализира задачата си без упорита работа, а втората категория хора ще отнеме доста време, с цел да реализиран задачата си, последователно увеличавайки равнището на приходите си.

Необходими са промени, с цел да се промени обстановката в страната. Икономиката, съдилищата, конституцията и главните закони се нуждаят от промяна. Наказателният кодекс също е съществено недорасъл. Престъпниците постоянно знаят по какъв начин да заобиколят закона.

Справедливостта в обществото е първата стъпка към нормализиране на живота. Докато този индикатор куца, паритетът сред бедните и богатите във финансово отношение в никакъв случай няма да бъде реализиран. Докато шефът на " Газпром " получава милиони дневно, а този, който движи компанията към триумфа, получава 30 хиляди на месец, в никакъв случай няма да има правдивост. Понякога наподобява, че е по-добре на държавно равнище да се откри минимална заплата за всяка категория жители, да се планува в закона минималният брой чиновници за избран код OKVED в организацията и да се управляват заплатите.

Такава ротация би трябвало да бъде деликатно премислена. Това са единствено мисли и не би трябвало да се одобряват на съществено.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР