В последните три години в страната ни се проведоха общо

...
В последните три години в страната ни се проведоха общо
Коментари Харесай

Политолози за изборите на 9 юни: Няма кой да обере протестния вот за НС

В последните три години в страната ни се организираха общо седем пъти избори – пет за парламент, един за президент и вицепрезидент и един локален избор.

На 9 юни предстоят избори 2 в 1 – за 50-ото Народно заседание и за Европейския парламент, където ще изпратим 17 депутати.

Желание за присъединяване във вота са декларирали 20 партии и 11 обединения. Вече са ясни номерата им в бюлетините . Предизборната акция стартира на 10 май.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  „ Нощ на музеите “: 60 музея и изложба работиха гратис 3 мин. „ Нощ на музеите “: 60 музея и изложба работиха гратис  Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26° 2 мин. Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26°  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  „ Нощ на музеите “: 60 музея и изложба работиха гратис 3 мин. „ Нощ на музеите “: 60 музея и изложба работиха гратис  Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26° 2 мин. Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26°

В предаването „ Тази неделя “ на bTV акцията разясниха политолозите Стойчо Стойчев и проф. Светослав Малинов.

„ В идващия парламент ще има сред 6 и 8 партии. Парадоксално е, само че в случай че са повече партиите, по-лесно ще се стигне до болшинство за държавно управление. По-малките играчи са по-склонни да вземат участие разнообразни болшинства “, разгласи Стойчев.

Снимка: btvnovinite.bg

От думите му стана ясно, че високата изборна интензивност е нож с две остриета за дребните обединения, които се явяват на вота – тя значи повече гласове за тях, само че също и по-висок предел от гласове за влизане в Народното събрание.

Относително ниска изборна интензивност ще има на вота „ 2 в 1 “, регистрира социологическата организация

„ В момента протестният избор мъчно може да бъде обран – няма нови лица. Когато гласуваме протестно, гласуваме за лица, не за партии “, счита Стойчо Стойчев.

И съгласно проф. Светослав Малинов разочарованите гласоподаватели надали ще отидат да гласоподават поради неналичието на нови играчи. Той счита, че хората надали ще отидат да гласоподават с „ не поддържам никого “, по-скоро ще изберат да не отидат от урните.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му интензивността няма да е по-висока от тази на последните избори за народен парламент.

Малинов счита, че никоя от дребните обединения не се приближава до прага за влизане в националния парламент. Една от аргументите – изненадата от неуспеха на ротацията в кабинета „ Денков – Габриел “.

Неговата прогноза е, че огромни промени няма да има и в новия Европейски парламент.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР