Жоао Фосека продължава да впечатлява света на тениса. С всеки

...
Жоао Фосека продължава да впечатлява света на тениса. С всеки
Коментари Харесай

Първата от много: 17-годишният Фонсека взе сет на нула и записа дебютна Мастърс победа!

Жоао Фосека продължава да впечатлява света на тениса. С всеки минал мач в Тура, 16-годишният бразилец развива от ден на ден играта си. След като предходната седмица той съумя да стигне до четвъртфиналната фаза на ATP 250 шампионата в Букурещ и бе единствено на две точки от постигане до финалната четворка, то през днешния ден младокът, който сега е под номер 242 " взе скалпа " на още един по-опитен от него тенисист и представител на топ 100, Алекс Микелсън с 4:6, 6:0, 6:2 за малко повече от 2 часа игра, като по този начин младият гений записа дебютен триумф на шампионат от сериите " Мастърс ", а в идващия кръг го чака конфликт с 29-тия подложен Камерън Нори.

Срещата не стартира по желан метод за Фонсека. Грешките от страна на настоящия младежки първенец на US Оупън бяха налице, за разлика от доста по-постоянната игра на Мичълсън. Така международният номер 70 съумя да осъществя два следващи пробива още в самото начало, посредством което да си обезпечи комфортна преднина. Макар и в идващите минути играта на южноамериканеца да се беше нормализирала, то американецът резервира преднината си и завоюва първия сет с 6:3.

Фонсека придвижи мощната си игра от края на първия сет и в началните минути на втората част. Бразилецът сподели най-хубавото от своята разнообразна игра и впечатли с мощни удари от главната линия, които му разрешиха напълно да господства над съперника си, който загуби напълно своя темп. Така без да загуби нито един гейм, Фонсека изравни резултата в сетовете.

В последната част Микелсън изглеждаше изцяло отпаднал, като това може да се забележи от грешките, които той допускаше. За сметка на това тийнеджърът запазваше своята непредсказуемост в дейностите си и осъществя нови два брейка, с цел да запише своята първа победа на шампионат от сериите Мастърс!

O FONSEQUISMO
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР