Арина Сабаленка беше на само една точка от това да

...
Арина Сабаленка беше на само една точка от това да
Коментари Харесай

Разочарованата Сабаленка: Не ми се искаше да страдам точно на рождения си ден, но се гордея

Арина Сабаленка беше на единствено една точка от това да отбрани купата си на конкуренцията в Мадрид, единствено че трябваше да преглътне доста неприятно проваляне от международната номер едно Ига Швьонтек, която отрази 3 мачбола и детронира защитаващата шампионка в мача на сезона при дамите. Впоследствие Сабаленка не скри разочарованието си, което е подсилено от събитието, че то идва тъкмо точно на 26-ия рожден на 2-кратната шампионка от Аустрелиън Оупън, само че въпреки всичко тя откри сили да открие множеството позитиви в представянето си на тазседмичната конкуренция:

" Страдах в двата месеца след Аустрелиън Оупън и ми беше доста мъчно още веднъж да намеря себе си, само че съм извънредно щастлива, че още веднъж се завърнах към познатото си равнище в Мадрид. Оттук мога да ставам само по-силна и виждам с неспокойствие към идващите две седмици, в които се надявам да бъде с една концепция по-добра, в сравнение с през днешния ден. 

Определено обаче е по-трудно да приемеш загубата, когато си бил толкоз покрай трофея. Напрежението беше голямо и в действителност не ми беше по никакъв начин елементарно. В момента си мисля по какъв начин тъкмо съм играла при пропуснатите мачболи и трансферирам тези моменти в главата си. Вероятно ще пострадвам на идващия ден, само че по-късно отпътувам за Рим и ще съумея бързо да не помни случилото се.

Лошото е, че тъкмо на следващия ден имам рожден ден и не ми се искаше да пострадвам на него. Навършвам 26 години и се надявам да бъда в относително положително въодушевление. Пораженията са тежки за приемане, само че не е като да съм изгубила елементарно и да не съм дала най-хубавото от себе си. Днес се раздадох оптимално и мога само да се гордея със себе си и да се надявам, че следващата година ще бъде от страната на спечелилите " - приключи речта на тазгодишната подгласничка в испанската столица.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР