Феликс Оже-Алиасим достигна тазгодишния финал на Мастърса в Мадрид при

...
Феликс Оже-Алиасим достигна тазгодишния финал на Мастърса в Мадрид при
Коментари Харесай

Оже-Алиасим за рейда си до финала: Не знам дали някога това се е случвало; същинска лудост

Феликс Оже-Алиасим доближи тазгодишния край на Мастърса в Мадрид при неповторими по рода си условия. Бившият номер 6 се възползва от отдръпването на Яник Синер от шампионата, както и отказванията на Якуб Меншик и Иржи Лехечка по време на мачовете им с него, с цел да се класира за пръв път в спор за трофея на конкуренция от тази категория. Така канадецът ще се завърне в топ 20, откакто разочароваше извънредно доста с представянето си през последната близо година и половина, а самият той наподобява не можеше да повярва на протичащото се, съдейки по изявлението му на корта, което даде след отказването на Иржи Лехечка в 1/2-финалния им конфликт, което пристигна при 3:3 гейма в първия сет:

" Това е най-странната ми тенис седмица в живота. Същинска полуда. Не знам дали сходно нещо се е случвало в миналото на различен състезател. Намирам се в една необикновена обстановка, която е изцяло нова за мен. Не можех да допускам, когато видях по какъв начин гърбът му внезапно блокира и стартира да го предава. Чувствам се в действителност зле за Иржи, тъй като аз също трябваше да се оправям с някои травми и мога да си показва какво е да нямаш опцията да се бориш в сходен мач. Аз обаче не мога да направя нищо за тези следващи отказвания против мен и само ми остава да се приготвя по най-хубавия вероятен метод за идния край " - показа канадецът след своето дебютно класиране на край от сериите " Мастърс ".

Felix Auger Aliassime on Jiri Lehecka’s retirement from their match in Madrid

“One of the weirdest weeks of tennis you’ve had. In 3 out of 4 matches, your opponent didn’t start or finish the match. ”

Felix: “It’s crazy. I don’t know if it’s ever happened to a player before. It’s…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР