Младеж на 17 години се предаде днес на властите в

...
Младеж на 17 години се предаде днес на властите в
Коментари Харесай

17-годишен се предаде на полицията в Германия, участвал в нападението срещу германски евродепутат

Младеж на 17 години се съобщи през днешния ден на управляващите в Германия, потвърждавайки, че е един от причинителите на нападението в петък против евродепутат от Германската социалдемократическа партия, което шокира страната, заяви немската полиция, представена от Франс прес.

Младежът отишъл в полицията в Дрезден, Източна Германия, и декларирал, че е " нападателят, който е блъснал политика от ГСДП ", партията на канцлера Олаф Шолц, до момента в който той е разлепвал плакати за европейските избори през юни, се споделя в изказване на полицията.



Евродепутатът Матиас Еке, лидер на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, е бил пребит от четирима незнайни нападатели на улица в Дрезден. Тежко ранен, 41-годишният политик е трябвало да бъде приет в болница и да претърпи интервенция, оповестяват от партията му.

Непосредствено преди нападението 28-годишен мъж, който лепил плакати на партия " Зелените " на същата улица, също е бил пребит " с юмруци и крайници " заяви полицията, която подозира, че става дума за една и съща група нападатели.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди през вчерашния ден нападението против Еке, като съобщи, че нападенията против чиновници на изборна служба " заплашват " демокрацията. " Никога не би трябвало да одобряваме сходни актове на принуждение ", добави канцлерът.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР