Турнирът в Ролан Гарос наближава, като най-големите фаворити при мъжете

...
Турнирът в Ролан Гарос наближава, като най-големите фаворити при мъжете
Коментари Харесай

Липсващите на Ролан Гарос: Кои големи имена пропускат надпреварата във френската столица?

Турнирът в Ролан Гарос наближава, като най-големите любимци при мъжете и при дамите ще се борят за купата, а Новак Джокович и Ига Швьонтек ще са в ролята на настоящи първенци. 

Някои от най-емблематичните имена в света на тениса обаче ще отсъстват от конкуренцията във френската столица, като да вземем за пример Иржи Лехечка, Марин Чилич, Факундо Диас Акоста, Каролина Мухова, а участията на Яник Синер и Джесика Пегула са под въпрос.

Напомняме ви, че Иржи Лехечка получи травма по време на дебютния си Мастърс полуфинал, който бе в Мадрид. Това принуди чеха да се отдръпна от срещата си при резултат 3:3 в първия сет, както и да се отдръпна от Рим и от най-големия клей шампионат през годината.

Последните 15 месеца са тежки за един от най-успешните тенисисти в ерата на Голямата тройка - Марин Чилич. През 2023-та хърватинът изигра едвам три мача, като аргументите беше интервенция в региона на коляното, а някогашният номер 3 изглеждаше подготвен да направи своето дефинитивно завръщане при започване на тази година. След февруари обаче той получи ново пострадване на коляното, заради което трябваше да се подложи на интервенция. Това принуди някогашният първенец от US Open да разгласи в обществените мрежи, че няма да вземе присъединяване в Ролан Гарос.

Един от най-прогресиращите играчи през последните няколко месеца, Факундо Диас Акоста, също бе заставен да се сбогува с фантазията си да покаже най-хубавото от себе си на най-голямата конкуренция обичаната си настилка. Контузия на ключицата броени седмици преди шампионата в Париж накара южноамериканеца да се отдръпна от шампионата в Рим, а наподобява той не наподобява физически най-благоприятен да се състезава и във Франция.

Миналогодишната финалистка на Ролан Гарос, Каролина Мухова, претърпява следващата си тежка травма, заради което тя не изигра нито един мач през 2024-та. Нараняването на чехкинята киткатата, а международната номер 14 все не наподобява подготвена да се завърне на конкурентното си равнище.

Участията на някои от топ играчите са под въпрос. Световният номер 2, Яник Синер, получи болки в бедрото по време на шампионата в Мадрид, като последователно те ставаха все по-силни, което бе и повода, заради която италианецът се отдръпна от конкуренцията преди четвъртфиналния си конфликт с Феликс Оже-Алиасим. Днес Синер даде признаци на възобновяване, тренирайки за Ролан Гарос.

Представителката на топ 5, Джесика Пегула, получи травма малко след началото на клей сезона и взимайки присъединяване единствено в Чарлстън и в Billie Jean King Cup, американката би могла да влезе в деяние в Ролан Гарос с доста по-малко игрова процедура от останалите топ тенисистки. Информация за това дали ще взе участие към момента липсва, а не трябва да забравяме, че Карлос Алкарас взе присъединяване на единствено един шампионат от началото на клей сезона и към момента среща съществени проблеми да се оправи с казуса в региона на дясната си предмишница.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР