СподелиРусия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще

...
СподелиРусия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще
Коментари Харесай

Русия ще проведе учение с тактически ядрени оръжия

Сподели
Русия ще организира в близко бъдеще военно обучение, което ще включва отработване на използването тактически нуклеарни оръжия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират съветското министерството на защитата, написа Българска телеграфна агенция.

Министерството посочи, че учението е подредено от президента Владимир Путин. То ще ревизира готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задачи. Ученията ще включват отработване на подготовката и разполагането за потребление на нестратегически нуклеарни сили. Частите, чиято подготвеност ще се поддържа, са ситуирани наоколо до Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

В маневрите ще вземат участие ракетни сили от Южния боен окръг и съветските Военноморски сили. Целта им е да подсигуряват териториалната целокупност и суверенитет на Русия. Ученията са отговор на изказванията на западни представители за допустимо изпращане на бойци на НАТО в Украйна, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес и ТАСС.

Френският президент Еманюел Макрон и представители на Англия и Съединени американски щати „ приказваха за подготвеност и даже желание да изпратят въоръжени контингенти в Украйна, с други думи да слагат бойци на НАТО пред съветската войска “, акцентира Песков.

„ Това е напълно нова степен на ескалация на напрежението. Това е невиждано. И, несъмнено, това изисква изключително внимание и особени ограничения “, заключи представителят на Кремъл.

Макрон съобщи наскоро, че не е изключено западни бойци да бъдат изпратени в Украйна, в случай че съветските сили пробият фронтовите линии.

Руската войска и други специфични служби ревизират информация за разполагане на сили на френския Чуждестранен легион в Украйна, добави Песков.

Освен това представителят на Кремъл назова „ безпочвена “ оповестена във в. „ Файненшъл таймс “ информация, че Русия приготвя актове на бойкот в цяла Европа, като се готви за непрекъснат спор със Запада.

Въпросите дали съветските сили употребяват севернокорейски ракети в Украйна би трябвало да бъдат адресирани към министерството на защитата, съобщи Песков в отговор на заложен му въпрос.

Съединени американски щати и други страни са упреквали Северна Корея, че предава на Русия оръжие, което да се употребява на бойното поле в Украйна. Миналата година двете страни дадоха обещание да задълбочат военното си съдействие, напомня Ройтерс.

Руското настъпление в Украйна докара до най-лошите връзки сред Москва и Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година. Русия показва войната като конфликт със Запада, който съгласно Путин е отблъснал съветските опити за определяне на другарски връзки след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и се е опитал да поеме надзор над Украйна, до момента в който уголемява НАТО на изток. Западът и Киев от своя страна декларират, че няма да намерят покой, до момента в който съветските сили не бъдат победени и показват войната като опит за имперско завладяване, целящо да върне Украйна в орбитата на Москва.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР