СподелиБългарският президент и неговото обкръжение повтарят руските наративи: не помагайте

...
СподелиБългарският президент и неговото обкръжение повтарят руските наративи: не помагайте
Коментари Харесай

Денков пред „Периодико“: Партия ГЕРБ с лидер Бойко Борисов бе контролирана от друг човек – Делян Пеевски

Сподели
„ Българският президент и неговото обграждане повтарят съветските разкази: не помагайте на Украйна, борете се за мир, без да изясняват по какъв начин този мир да стане резистентен. “ Това споделя в изявление за испанското издание „ Периодико “ някогашният министър председател Николай Денков, съобщи „ 24 часа “.

Коментарът на учения е в отговор дали поддръжката на българите към Украйна не понижава от ден на ден.

„ Не съм сигурен. В началото беше доста мъчно да се изясни на хората този спор с Русия, за какво би трябвало да оказваме помощ на Украйна с военна помощ.  Минаха месеци преди обществеността да разбере цялата картина “, споделя Денков.

Той добавя, че хората виждат разнообразни послания от политиците – от президента, който се разгласи против изпращането на военна помощ, и последните две постоянни държавни управления – на Кирил Петков и на Николай Денков, които пък поддържаха това. Двата разнообразни описа пък обърквали хората.

„ (Руската посланичка в София Елеонора – б.р.) Митрофанова беше доста нападателна през 2022 и 2023 година Когато обаче един посланик се държи недипломатично, в последна сметка той или тя предизвиква щета за страната си. Имиджът на Русия в България се е влошил. И когато българите преодоляха първичния боязън, започнаха да се чудят за какво в Европа още веднъж има война – освен това война, която е доста покрай дома, в която взе участие страна, която мнозина считат за близка до тях. И същите тези жители по-късно започнаха да схващат, че опасността е освен за Украйна, само че и за Прибалтика, Молдова и Полша “, разяснява още Денков в изявлението.

Експремиерът отдава и разпада на държавното управление на това, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не поискали да се изберат транспарантно хора в антикорупционната комисия и Висшия правосъден съвет.

„ Тук другите две партии, подкрепящи държавното управление, не желаеха тези промени да се случат и желаеха да продължат остарелия си табиет да разпределят постовете сред партиите, подкрепящи държавното управление “, споделя Денков.

Обяснява обаче, че създали кабинета, тъй като не можело повече служебни кабинети да ръководят страната и да вземат значимите решения. Пред изданието той дава образец със подписания контракт с турската компания Боташ от служебния кабинет на Гълъб Донев.

„ Договорът съдържа доста преференциални условия за турската страна и доста отговорности за българската страна, с 13-годишен безвъзвратен интервал, който ни задължава да плащаме по 150 млн. евро годишно, даже и да не използваме газ. Така че имаше аргументи да съставим държавно управление “, показва той.

„ Едно от нещата, които научихме е, че главната партия ГЕРБ с водач Бойко Борисов беше значително следена от различен човек – Делян Пеевски. И без значение, че ГЕРБ беше основана като проевропейска партия, факт е, че Пеевски е включен в листата „ Магнитски “ и е глобен от Съединени американски щати и Обединеното кралство като човек, забъркан в корупция. Пеевски би трябвало да бъде изключен от всевъзможни договаряния. Дали ще имаме сили да го създадем, зависи от гласа на българите “, споделя той за възможните договаряния за кабинет след вота през юни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР