СподелиЦентралната избирателна комисия взе решение относно определяне местата в държавите,

...
СподелиЦентралната избирателна комисия взе решение относно определяне местата в държавите,
Коментари Харесай

Важна информация за изборите в чужбина. ЦИК определи местата и броя на избирателните секции

Сподели
Централната изборна комисия взе решение по отношение на установяване местата в страните, в които ще се образуват изборни секции отвън страната, и броя на изборните секции във всяко място при производство на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 година

От решението излиза наяве, че общият брой на подадените заявки от български жители, които желаят да гласоподават в изборите за народни представители на 9 юни 2024 година, е 38 293, а броят на подадените заявки от български жители, които желаят да гласоподават в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, е 15 575.

Секции ще бъдат открити в 61 страни, като по традиция най-вече са те в Турция – 166 секции.

В Обединено кралство Англия и Северна Ирландия ще има 118 секции, а в Германия – 103 секции и в Испания – 64 секции

В Съединени американски щати ще бъдат открити 55 секции, а в Канада – 16 секции

В Нидерландия – 24 секции, Италия – 27 секции, в Гърция – 28 секции, Австрия – 15 секции, Белгия – 16 секции, Франция – 15, Швейцария – 11 секции.

В Северна Македония секциите ще бъдат 6, като в Русия те ще са две – в Москва и в Санкт Петербург.

Пълният лист може да видите.

Прави усещане, че големият брой секции в прилежаща Турция, който не дава отговор на броя на хората с български паспорти отвън страната. Припомняме, че тази особеност стана допустима преди две години, когато по самодейност на Има Такъв Народ отпаднаха рестриктивните мерки за до 35 секции в страните отвън Европейския съюз, които бяха въведени от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, по самодейност на Вътрешна македонска революционна организация, за ограничение на купения и следен избор в Турция. Движение за права и свободи пък се отплатиха на Има Такъв Народ за тази услуга по време на последните парламентрани избори.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР