Руският президент Владимир Путин планира да посети Китай през май.

...
Руският президент Владимир Путин планира да посети Китай през май.
Коментари Харесай

Путин планира да посети Китай през май

Руският президент Владимир Путин възнамерява да посети Китай през май. Това удостовери самият той пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените.

Един от участниците в конгреса по време на своя лекция в Московския държавен институт за интернационалните връзки загатна, че китайският президент Си Дзинпин е споделил, че книгата на съветския бунтовник Николай Чернишевски " Какво да се прави " е обичаното му произведение.

" Имам планувано посещаване през май, сигурно ще взема тази книга със себе си и ще я подаря на нашия другар ", отвърна Путин. Той назова китайския си сътрудник " мощен водач и същински мъж ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък е декларирал на нормалната си конференция, че детайлностите за това посещаване ще бъдат оповестени дружно с китайската страна.

Съобщението идва в миг, когато Западът е угрижен за все по-силното партньорство сред двете страни, отбелязва Агенция Франс Прес. Дипломатическите и комерсиалните връзки с Пекин получават още по-голямо значение за Москва след поредните талази от наказания на западните страни от началото на войната.

Това ще бъде второто посещаване на Путин в Пекин в границите на седем месеца след октомври, когато той взе участие в Третия конгрес " Пояс и път " в Пекин, както и първото му пътешестване в чужбина след преизбирането му за държавен глава. От март 2023 година има издадена заповед за ареста му от Международния углавен съд.

Путин подписа съглашение за партньорство " без граници " с китайския президент Си Дзинпин през февруари 2022 година по-малко от три седмици преди да изпрати войските си в Украйна.

Путин ще встъпи в служба като президент за пети шестгодишен мандат на 7 май.

 

Източник dir.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР