Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил откриха митнически служители

...
Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил откриха митнически служители
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута в камион на Калотина

Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил откриха митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина при инспекция, част от общите дейности против контрабандата с присъединяване на чиновници на Агенция " Митници “, Групово дело " Гранична полиция “, Групово дело " Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

На 02.05.2024 година митническите инспектори селектират за инспекция товарен автомобил, пътуващ от Франция за Турция през Сърбия и България. Водачът декларирал, че не транспортира нищо подлежащо на обявление, с изключение на оповестената стока. В хода на щателната митническа инспекция митническите чиновници намират в таблото на влекача, в бял найлонов плик, недекларирани евробанкноти на обща стойност близо 2,5 пъти над лимита, предстоящ на обявление. В наличие на водача валутата, най-вече в купюри по 50 евро, е преброена, а той самият обяснил, че парите са фирмени.

Недекларираната валута с обща стойност 24 540 евро е конфискувана. На лидера – турски жител, е формиран акт по Валутния закон.

Агенция " Митници “ припомня, че суми над 10 000 евро в това число или тяхната равноценност в други валути наложително се заявяват с попълване на валутна декларация пред митническите управляващи при прекосяване на външна граница на Европейски Съюз, каквато е Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. За заявените суми не се дължи налог или различен тип такса, само че при открито нарушаване се дължи глоба/имуществена глоба в размер на една четвърт от пренасяната сума.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР