Най-малко осем души загинаха, а 11 други бяха ранени при

...
Най-малко осем души загинаха, а 11 други бяха ранени при
Коментари Харесай

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Най-малко осем души починаха, а 11 други бяха ранени при конфликт сред пътнически бус и камион в окръг Газиантеп, Югоизточна Турция, заяви „ Хюриет Дейли Нюз “.

По информация на локални медии бусът пътувал през днешния ден към близкия град Хатай, когато се сблъскал с бетоновоз. Микробусът бил сплескан при удара и е паднал по скат.



След сигнали от минувачи, които видели разпръснати в региона елементи от буса, на място били изпратени многочислени екипи за незабавна помощ. Първоначалните оценки на екипите за сигурност и опазване на здравето демонстрират, че всички осем души, изгубили живота си при случая, са били пасажери в буса.

Други 11 души са били превозени в болница с пострадвания, оповестиха турските управляващи.

Въпреки че повода за смъртоносния случай към момента не е открита, първите инспекции на място демонстрират, че камионът е изгубил надзор заради висока скорост, заяви валията на окръг Газиантеп Кемал Чебер.



След оказаната помощ лидерът на камиона ще бъде арестуван, означи Чебер.

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки изрази в пост в обществените мрежи съболезнования за починалите при случая.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР