Учени в Китай стигнаха до революционно откритие, което би било

...
Учени в Китай стигнаха до революционно откритие, което би било
Коментари Харесай

Това ли е тайната на безсмъртието?

Учени в Китай стигнаха до революционно изобретение , което би било неповторим пробив в региона на криогенните технологии и възможното бъдещо заледяване на хора . Те са създали химическа примес, която разрешава на мозъчната тъкан да действа още веднъж, откакто преди този момент е била замразена .

Тестовете бяха извършени от учени в университета в град Фудан, като за задачата са употребявани мозъчни органоиди - дребни бучки от мозъчна тъкан , отгледани в лабораторна среда, което им разрешава да се развиват в разнообразни типове обвързвана тъкан.

Те са били потопени в разнообразни химикали, след което замразени в течен азот. После още веднъж са размразени и тествани дали имат признаци на клетъчно увреждане или напредък .

В последна сметка лаборантите са разкрили примес , която действа доста дейно за нужните цели, като са я нарекли MEDY от първите букви на съставките, които съдържа - метилцелулоза, етиленгликол, DMSO и Y27632 . Оказало се, че един от органодиите бил замразен даже за 18 месеца, само че при размразяването е нямал никакви увреждания.

Разбира се, към момента замразяването и отбраната на цели органи или хора си остава вяра за бъдещето, само че при всички положения развиването на технологията за криогенно заледяване и топене е една голяма стъпка към постигането му.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР