Над 140 фирми от 25 страни участват в започналия днес

...
Над 140 фирми от 25 страни участват в започналия днес
Коментари Харесай

ЕС може да финансира производство на оръжие в Украйна

Над 140 компании от 25 страни вземат участие в почналия през днешния ден конгрес за укрепването на съдействието в отбранителната промишленост сред Европейски Съюз и Украйна в Брюксел, заяви на влизане висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.

Той сподели, че един от разновидностите, които ще бъдат дебатирани, е, произвеждане на оръжия в самата Украйна с финансиране от Европейски Съюз:

" Важно е производството да може да се реализира в Украйна от украински компании с поддръжката на компании от Европейски Съюз. Така ще спестим транспортни разноски и ще произвеждаме тъкмо там, където продукцията е нужна ".

Запитан за най-сериозните опасности, той отговори:

" Проблемите са ясни - Украйна е страна във война. Не става въпрос за произвеждане при естествени условия. Затова промишленостите би трябвало да схванат, че преди всичко има благоприятни условия, на второ - риск, на трето - финансиране. И трите би трябвало да се съберат дружно ".

Това е третият по рода конгрес, като предходните се организираха в Украйна и в Съединените щати, напомни Борел. Той сподели още, че задачата ще бъде консолидираното на украинската отбранителна система в тази на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР