Правителството е решено отговорните за смъртта на миротворец на ООН

...
Правителството е решено отговорните за смъртта на миротворец на ООН
Коментари Харесай

Правителството установи, че убийците на ирландския войник Шон Рууни ще бъдат изправени пред правосъдието

Правителството е решено виновните за гибелта на миротворец на Организация на обединените нации в Ливан да бъдат изправени пред правораздаването, сподели Танаист Мишел Мартин.

Министърът на защитата е на посещаване в Бейрут, с цел да се срещне с ирландски бойци, служещи във Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (Unifil).

Г-н Мартин ще пътува до Кемп Шамрок, с цел да поздрави членовете на 124-ти пехотен батальон в Unifil, най-голямото задгранично разполагане на Ирландия.

През 2022 година ирландският миротворец, редови войник Шон Рууни (24), от Co Donegal, беше погубен, до момента в който служи в Ливан, когато конвоят му беше атакуван.

 

Г-н Мартин сподели: „ Централен фокус на моето посещаване ще бъде срещата с ливанските министри, с цел да се заяви безспорната решителност на ирландското държавно управление да обезпечи виновните за гибелта на редови войник Рууни са изправени пред правораздаването. “

Tánaiste неотдавна утвърди разполагането на спомагателен взвод от 33 бойци, които да служат с ирландския батальон в Unifil.

Той к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР