Има няколко родителски фрази, които улесняват разговора с детето.Говоренето с

...
Има няколко родителски фрази, които улесняват разговора с детето.Говоренето с
Коментари Харесай

Родителски фрази, които улесняват разговора с детето

Има няколко наставнически изречения, които улесняват диалога с детето.Говоренето с деца е толкоз елементарно. Те имат мисли за всичко и описват истории на километри. Те виждат света в напълно друга светлина и могат да задават задоволително въпроси, с цел да запълнят цялостен следобяд.
Но от време на време намирането на верните думи за диалог с деца може да се окаже същинско предизвикателство. Когато избирате по какъв начин да отговорите на маркера на стената или на видимо безкрайната борба „ за какво не мога “, или когато просто поддържате здравословна връзка с деца, които не желаят да приказват, думите не идват толкоз елементарно.

В сложни обстановки разочарованието и/или претоварването ни като че ли се раздуват и замъгляват всякаква цялостна конструкция на изречението, което сме могли да съставим. Натискът е огромен, би трябвало да „ използваме думите си “, само че всичко, което можем да съберем, е невербално изявление, наподобяващо нещо приблизително сред ръмжене и глуха въздишка.

Открихме, че в тези в действителност сложни моменти за родителите е потребно да имат в задния си джоб няколко познати и ефикасни изречения за нежно образование. Думи, които към този момент са били деликатно подбрани, преди да сме изгубили разсъдъка си.

Родителски изречения, които улесняват диалога с детето

1. „ В същото време… “

 наставнически изречения Родителски изречения, които улесняват диалога с детето фотография: pinterest

Използването на думата „ само че “ може да усложни така и така напрегнатите диалози. Често тя се възприема като отричаща всичко, което е било преди този момент, и може да сътвори комплициране и да нарани усеща. Изразът “ Обичам те, но… “ или „ Съжалявам, но… “ звучи като „ Обичам те, само че не задоволително “ или „ Съжалявам, само че не напълно “.
Вместо това използвайте израза „ в това време “. Това е от тези, които удостоверява, че и предходното, и последващото съществуват дружно.

„ Обичам те. В същото време не мога да ти разреша да нараняваш други хора. “ „ Съжалявам, че си смутен. В същото време бягството не е безвредно “.

2. „ Виждам…. “

„ Виждам две деца, които желаят една и съща играчка. “
„ Виждам, че изглеждаш доста разстроен… “
Излагането на наблюденията ви сега, в който се сблъскате с казуса, ви оказва помощ да не обвинявате или да вършиме догатки. А това прави всички по-отворени към решаването на проблемите, тъй като стартирате от мястото, където се пробвате да разберете, а не от мястото, където се пробвате да обвинявате.
Просто започнете, като опишете това, което виждате, по изцяло неутрален метод. След това поканете децата да ви оказват помощ да попълните останалото. Тези наставнически изречения ще ви оказват помощ да се справите по-лесно с диалозите с децата ви.

3. “Разкажи ми за… “

 наставнически изречения Родителски изречения, които улесняват диалога с детето фотография: pinterest

Подобно на № 3, ключът към тези наставнически изречения е да не допускате. Независимо дали се пробвате да разберете какво се случва в свада сред другари, или сте любопитни за работата, която се прави в една картина или блокова конструкция, по-добре е да поискате мнението на детето, в сравнение с да вършиме догатки.

„ Разкажи ми за твоята картина… “ работи по-добре, в сравнение с „ Какво прелестно мече! “. „ Разкажи ми за това, което се случи… “ работи по-добре, в сравнение с да скочиш незабавно с: „ Не мога да допускам, че си я блъснал! “ (особено когато мечката в действителност е била куче). (особено когато ударът е предшестван от два часа насмешки.)

4. „ Обичам да те гледам… “

 наставнически изречения Родителски изречения, които улесняват диалога с детето фотография: pinterest

Това е една от чудесните наставнически изречения, която да държите в подготвеност за ежедневно, самодейно (което постоянно се отплаща, когато времената са трудни).
Просто да дадете на детето да разбере, че го наблюдавате и му се радвате, може да способства доста за построяването на позитивна самокритика у него.

Понякога най-хубавото, което можем да създадем, с цел да мотивираме положително държание и да изградим положителни взаимоотношения, е просто да видим прелестното положително, което към този момент съществува.
„ Обичам да те виждам по какъв начин играеш с братята си. “ „ Обичам да те чувам по какъв начин свириш на пиано. “ „ Обичам да те виждам по какъв начин строиш с лего. “
Това е елементарна фраза, която разрешава на детето да разбере, че го виждаме, и в същото време ни припомня да забавим темпото задоволително, с цел да бъдем забележители.

5. “Какво мислиш, че можеш да направиш…. “

 наставнически изречения Родителски изречения, които улесняват диалога с детето фотография: pinterest

Като опитни експерти по решение на проблеми, може да се изкушаваме да се впуснем незабавно и да решим всеки проблем. Но е значимо да дадем на децата опция да поемат отговорност и да се упражняват в процеса на решение на проблеми.
„ Какво мислиш, че можеш да направиш, с цел да окажеш помощ на сестра си да се почувства по-добре? “ „ Какво мислиш, че би могъл да направиш, с цел да оправиш нещата с приятеля си? “ „ Какво мислиш, че би могъл да направиш, с цел да се увериш, че всеки ще получи ред? “ „ Какво мислиш, че можеш да направиш, с цел да се погрижиш за този разлив? “

Тези наставнически изречения ще ви оказват помощ да поддържате връзка по-лесно с детето си.

 

Сега ще ви срещнем и въпросите,  които ще ви оказват помощ да поддържате връзка по-лесно с детето си и да го разберете по-добре

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Като родител е евентуално да почувствате, че познавате децата си като пръста си. Знаете храните, които отхвърлят да ядат, и тези, които ядат. Знаете физиономиите, които вършат, когато са тъжни, и възклицанията, които издават, когато са във екстаз. Накратко, това са хората, с които сте най-близки в целия свят.

Въпреки това хората – в това число децата – непрекъснато се трансформират и развиват нови желания, страхове, мисли и страсти. Следователно, с цел да продължите да познавате добре децата си, би трябвало да продължите да задавате въпроси, с цел да започнете диалози.

Прост въпрос като: „ Какъв искаш да станеш, когато пораснеш? “ наподобява, че може да не предложи прекалено много просветление, само че в случай че продължите да насърчавате полемика по тематиката, може да се изненадате какво можете да научите.

Тези начални диалози могат също да оказват помощ на детето ви да развие характерности като, въображение, емпатия и убеденост.

Можете да повдигнете тези въпроси, когато сте в колата, на масата за вечеря или по всяко друго време, когато цялото семейство може да се концентрира върху диалога. Можете даже да извършите игра от него. Разпечатайте куп въпроси и ги нарежете на обособени ленти хартия, след което накарайте детето си да избере въпрос, за който да приказва.

За да опознаете по-добре детето си

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Задаването на съответни въпроси за живота, фантазиите, страстите и полезностите на вашето дете може да ви помогне да опознаете и разберете индивида, който отглеждате. Може също по този начин да ви даде инструкции за неща, върху които може да желаете да работите с детето си, или области, в които то би могло да има потребност от малко насоки.

Така или другояче, вие безусловно ще напуснете диалога с възприятие на удивление от всичко, което научавате за индивида, в който се трансформира детето ви.

Ето няколко начални въпроса за диалога, които могат да ви оказват помощ да продължите да опознавате детето си:

Какво мислите за стиловете на облекло, които са известни през днешния ден?

Кое съгласно теб е най-важното качество, което може да има един човек?

Какви черти търсиш в приятелите?

Кой беше най-смущаващият ти миг?

Кой е най-хубавият ти другар? Защо тъкмо той е най-хубавият ти другар?

За възстановяване на фамилните връзки

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Вашето дете би трябвало да усеща, че е значим член на фамилията. Може да е забавно да разберете какво мисли вашето дете по отношение на това, че е част от вашето семейство.

Докато децата порастват, те постоянно гледат фамилиите на приятелите си или фамилиите по и се чудят какво би било, в случай че бяха отгледани в друга среда. Може да ви отвори очите да чуете мислите им за това какво ценят във вашето семейство, както и за нещата, които биха желали да са разнообразни.

Вместо да спорите или защитавате нещата, които може да са малко сложни за вашето семейство, задайте на детето си няколко спомагателни въпроса.

От друга страна, може да бъдете чест и даже сюрпризирани да научите какво обича и цени детето ви в това, че е част от вашето семейство.

Ето някои въпроси, които могат да провокират забавни диалози за вашето семейство:

Смяташ ли, че дисциплината и следствията в нашето семейство са обективни?

Ако можеш да създадеш три фамилни правила, какви биха били те?

Кои са най-важните неща, на които те научихме?

Какво най-вече харесваш във вашите братя и сестри?

Кои съгласно теб са най-важните качества на положителния родител?

Коя е обичаната ти фамилна традиция?

Кое е обичаното ти нещо в нашето семейство?

Какво би трябвало да вършим повече като семейство?

Ако детето ви няма братя и сестри, само че е близко с братовчедите си, вместо това задавайте въпроси по отношение на тяхното присъединяване във вашето семейство.

За да помогнете за повишаване на благодарността

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

От усъвършенствано физическо здраве до по-добри взаимоотношения, изследванията непрекъснато демонстрират многото изгоди от практикуването на признателност. В днешния свят развъждането на признателно дете може да бъде предизвикателство. Децата, които имат това, от което се нуждаят (или повече), могат елементарно да одобряват благоприятни условия като вървене на учебно заведение за даденост.

Ето някои начални диалози, които могат да култивират признателност:

Кои са някои неща, за които е елементарно да се оплачем, само че в действителност имаме шанс? (Например, дъждовните дни може да скапват проектите ни, само че те оказват помощ на растенията да порастват и дават на животните вода за пиене).

Кои са нещата, които не си имал като дете, за които си благополучен, че имаш?

Кои са някои неща, от които не се нуждаете, само че сте в действителност щастливи, че имате?

Кои са нещата, които можете да вършиме, които други хора може да не могат или да не могат да вършат?

За какво се чувствате признателни през днешния ден?

Задаването на въпроси, които култивират признателност – и превръщането в табиет да помагате на детето си да наподобява от положителната страна – е от основно значение за развъждането на дете, което се усеща признателно за това, което има.

За подкрепяне на развиването на въображението

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

След като децата надраснат играта на превземки, потреблението на въображението им може да намалее. Можете да помогнете за разпалването на творчеството на вашето дете с няколко елементарни въпроса.

Ето няколко метода на изобретателен диалог, които ще оказват помощ на детето ви да прояви малко повече въображение:

Ако можеш да притежаваш някаква суперсила, каква би била тя? Защо тъкмо това би избрал?

Ако спечелите 100 лева, какво би направил с тях?

Ако напишеш книга, защо ще е тя?

Ако вашите домашни любимци можеха да приказват, какво биха споделили?

Кой цвят съгласно теб е най-щастливият?

Защо те кара да се чувстваш благополучен?

За да помогнете за развиването на емпатия

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Децата от време на време се хващат да мислят, че те са единственият човек в фамилията (или света!), който има значение. Можете да се преборите с егоцентризма, като помогнете на детето си да мисли повече за другите, както и като му помогнете да гледа от гледната точка на различен човек.

Ето някои въпроси, които могат да оказват помощ на детето ви да развие емпатия.

Имахше ли опция да бъдеш благ с някого през днешния ден?

Как мислиш, че се усещат децата, които нервират другите? Как мислиш, че се усещат децата, които се нервират?

Как мислиш, че се усещат другите хора, когато си благ с тях?

Ако можеш да промениш едно нещо в света, какво би било то?

Кой се нервира в учебно заведение? Защо ги нервират? Някой застъпва ли се за дразненето на децата?

За подкрепяне на развиването на умствена мощ

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Децата могат да развият умствени мускули, до момента в който се учат по какъв начин да ръководят страстите си, да контролират мислите си и да подхващат позитивни дейности. Въпреки че е значимо да им се дават постоянни извършения, които построяват умствена мощ, задаването на целенасочени въпроси също може да им подсети за тактиките, с цел да бъдат душевен мощни.

Ето няколко лесни начални диалога, които могат да оказват помощ на децата да изградят умствена мощ:

Как си помагаш да се изправите пред страховете си?

Кое възприятие мислите, че е най-неудобно – позор, яд, боязън или нещо друго?

Когато мозъкът ви кара да мислите отрицателни мисли – като „ в никакъв случай няма да съумеете “ или „ никой не ви харесва? “ – кои са някои неща, които можете да си кажете, с цел да измененията тези мисли?

Да помогне за развиването на етично мислене

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

Задаването на въпроси по отношение на етични проблеми може да помогне на децата да опознаят своите полезности и да развият морал.

Ето няколко начални диалога, които могат да оказват помощ на детето ви да мисли и образува своята нравственос.

Ако вашият другар не помни да донесе обяд, би трябвало ли другите деца да споделят с него обяда си?

Добре ли е да се надпреварвате в учебно заведение или в спорта?

Има ли миг, в който би било добре да откраднеш от някого?

За да развиете убеденост на детето си

 Родителски изречения, които улесняват диалога с детето Родителски изречения, които улесняват диалога с детето, източник на фотография: https://www.freepik.com/

 

Важно е децата да разпознават своите гении, качества и умения. Задаването на въпроси, които им оказват помощ да разпознават мощните си страни, може да им помогне да схванат, че употребяват добре своите гении.

Ето някои начални диалози, които могат да покачат увереността на вашето дете:

Как можеш да промениш света?

С какво се гордееш най-вече?

Кое е нещото, в което си добър?

 

Ето няколко начални диалога, които могат да оказват помощ на детето ви да мисли повече за бъдещето и да развие упоритостта да сътвори живота, който желае, и да реализира задачите си:

Ако можеше да постигнете някаква цел, колкото и невъзможна да наподобява, коя би била тя?

Какъв искаш да станеш като пораснеш?

Назови едно нещо, което искаш да постигнеш, преди да завършите учебно заведение?

Къде бихте желали да живеете някой ден? Къща на село, апартамент в града, във плантация, в имение, в каравана, която постоянно е на път, или някъде другаде?

В умозаключение за положително поддържане на диалозите с детето си

Въпросите и началото на диалога би трябвало да са естествени, а не разпит. Ако бързо задавате въпроси към детето си, е по-вероятно то да бъде претрупано и да се затвори.

Ограничете „ огромните въпроси “ до един или два дневно. Отделете време да говорите с детето си за неговите мисли и хрумвания и му покажете, че сте заинтригувани да чуете какво има да каже. Вашето дете ще се любува на диалозите ви дружно, когато осъзнае, че цените мнението му – даже когато е друго от вашето.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР