Войната в Близкия изток - министърът от военния кабинет на

...
Войната в Близкия изток - министърът от военния кабинет на
Коментари Харесай

Оставка във военния кабинет на Израел?

Войната в Близкия изток - министърът от военния кабинет на Израел - Бени Ганц, сложи ултиматум на премиера Бенямин Нетаняху. Ганц съобщи, че ще подаде оставка в случай че не бъде утвърден проект за следвоенното ръководство на Ивицата Газа.

Бени Ганц - министър във военните кабинет на Израел и дълготраен противник на премиера Нетаняху сподели, че ще подаде оставка в случай че до 3 седмици няма проект за следвоенното развиване на Ивицата Газа. В тв послание той показа шест стратегически цели, които страната би трябвало да реализира.

" До 8 юни военният кабинет би трябвало да създаде и подпише проект, с който ще докара до осъществяването на шест стратегически цели от национално значение. Да се върнат вкъщи заложниците, да се приключи активността на Хамас, да се демилитаризира Газа и да се подсигурява, че Израел е виновен за сигурността в линията. Освен това, да се образува американска, европейска, арабска и палестинска администрация, които цивилизовано ще ръководят Ивицата и ще положат основите за бъдещо различно ръководство, което не е нито Хамас, нито Абас ", съобщи Бени Ганц, министър във военния кабинет на Израел.

Ако поставите националното над персоналното - ние сме с вас в тази битка. Но в случай че изберете пътя на фанатизма и поведете нацията към бездна, то ние ще бъдем принудени да се оттеглим от държавното управление.

Нетаняху съобщи, че проектът на Ганц би означавал " проваляне за Израел ", и че не той, а Хамас имат потребност от ултиматум.

Думите на Бени Ганц идват единствено дни откакто и министърът на защитата Йоав Галант, прикани Нетаняху да разгласи обществено, че няма желание да поема ръководството на Газа. Ожесточените сражения сред бунтовници на радикалната палестинска формация Хамас и израелската войска в линията не престават.

Междувременно следващ огромен митинг с искане за оставка на държавното управление и неотложно освобождение на заложниците в Тел Авив.

Стигна се до конфликти сред стачкуващи и полиция. Служителите на реда използваха водни оръдия, с цел да разпилян събралото се голям брой.

Днес с премиера Бенямин Нетаняху ще се срещне Джейк Съливан - съветникът по национална сигурност към Белия дом. Примирие в Газа и съглашение за следвоенното ръководство и развиване на линията ще бъдат акцент в диалозите сред двамата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР