Европейският съюз и Франция призоваха днес Израел да не предприема

...
Европейският съюз и Франция призоваха днес Израел да не предприема
Коментари Харесай

ЕС и Франция призоваха Израел да не предприема военна операция в Рафах

Европейският съюз и Франция приканиха през днешния ден Израел да не подхваща военна интервенция в град Рафах в линията Газа. " Хамас " от своя страна предизвести, че една такава атака " няма да е пикник " за израелската войска, съобщи Ройтерс.

Над един милион поданици на линията Газа, само че евентуално и хиляди бойци на палестинското ислямистко придвижване, са се струпали в Рафах. Израел се готви да подхваща интервенция в града в най-южната част от крайбрежната територия, с цел да нанесе пагубен удар на " Хамас ".

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани Израел да се откаже от проектите си. Европейският съюз и интернационалната общественост " могат и би трябвало " да работят, с цел да предотвратят интервенцията, посочи той в обява в обществената мрежа " Екс ".

Борел предизвести, че " израелските заповеди за евакуация на цивилни в Рафах предвещават най-лошото: още войни и апетит ".

Френското министерство на външните работи още веднъж прикани Израел да не подхваща интервенцията.

" Франция също по този начин напомня, че насилственото пренасяне на цивилно население е военно закононарушение съгласно интернационалното право ", се споделя в изказването.

На фона на засилващите се безпокойства за израелска военна интервенция в Рафах, " Хамас " предизвести в изказване, че една такава атака " няма да е пикник " за израелската войска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР