Без парад, но с полет в небето над София и

...
Без парад, но с полет в небето над София и
Коментари Харесай

България над всичко: Какви са предизвикателствата пред армията ни?

Без церемониал, само че с полет в небето над София и Пловдив беше маркиран празникът на Храбростта и Българската войска. Три изтребителя МиГ – 29 прелетяха над столицата по време на ритуала за освещаване на бойните флагове и знамената-светини. Те излетяха от летище „ Пловдив “, където са пребазирани, до момента в който тече ремонта в Авиобаза „ Граф Игнатиево “. Дори и да не бъде приключен изцяло огромният план за реорганизация, значимите уреди за приемането на първите самолети Ф-16 у нас ще бъдат подготвени – увериха от Военновъздушните ни сили.

В последните минути преди полета бригаден военачалник Николай Русев направи заключителен обзор на квалифицирания към този момент изтребител МиГ-29. С него той води групировката от три самолета за прехвръкване над столицата. В подготвеност за полет са и други изтребители от бойната ни авиация, с които се носи дежурството по защита на българското въздушно пространство.

" Ангажирани сме на 100 %, за жалост не мога да се похваля с доста огромен нальот, от години насам нальотът е дребен, непълен, само че все пак летците не се отхвърлят колкото толкоз. Просто си вършим работата ", съобщи бриг. ген. Николай Русев – пълководец на АБ „ Граф Игнатиева “.

И на този 6 май, екипажите летяха с посланието„ България над всичко “.

" В празничния полет през днешния ден участваха петима водачи – във въздуха бяха два образователно бойни изтребителя МиГ-29, с които се организира и образованието на българските летци за носенето на дежурството по еър полисинг ", съобщи Димитър Димитров.

Във въздуха беше и именикът, капитан Георги Йорданов.

" Постоянно даваме бойни наряди, непрестанно 24/7, 365 дни в годината. Всеки има своя вътрешна мотивация и прави своята работа с високо разбиране, в правотата на това което прави ", сподели капитан Георги Йорданов – авиатор от Военновъздушни сили.

За да се издигне до последващо равнище на оперативна съгласуемост с сътрудниците от НАТО изтребителната ни авиация чака идната година първите самолети от новата платформа Ф-16 блок 70.

" Всъщност нещата ще стоят доста по-добре в пространството в сравнение с сега, защото сега летим на остаряла авиационна техника, която не е осъвременена ", уточни бриг. ген. Николай Русев – пълководец на АБ „ Граф Игнатиева “.

Модернизацията на авиобаза " Граф Игнатиево " върви с усилени темпове - добави военачалник Русев и акцентира, че даже ремонтът да не бъде приключен на 100 %, значимите уреди за приемането на първите Ф-16 ще бъдат подготвени в точния момент. С фигури от висшия пилотаж над летище Пловдив изтребителите приключиха своя празничен полет. А след приземяването съблюдаваха традицията върху един от самолетите да бъде подложен националният трикольор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР