Украинските части бягат от Волчанск, руската армия започна прочистването на

...
Украинските части бягат от Волчанск, руската армия започна прочистването на
Коментари Харесай

Сводка от фронта: безпрецедентен набег на повече от сто дрона на ВСУ, руската армия преряза Волчанск на две части

Украинските елементи бягат от Волчанск, съветската войска стартира прочистването на Нетайлово

Руската войска продължава осъществяването на задачите и дилемите на специфичната интервенция в Украйна.

Представяме военната актуализация за петък, 17 май.

Харковското направление

Руската войска освобождава село Зибино. Близкото село Волчанские Хутора служи като „ излитаща площадка “ за FPV дроновете, които летят до Белгород и Шебекино. Сега съветските бойци се пробват да лишат врага от тази опция.

Най-важният укрепен регион на бандеровците в центъра на Волчанск - градската болница - беше щурмуван и овладян, като по този метод градът беше разграничен на две елементи. ВСУ трансфораха постройката в цитадела, само че избягаха под натиска на „ щорма “ на съветските въоръжени сили на практика без пердах. Официално Киев крие наличието на съветската войска в центъра на Волчанск.

Украинските въоръжени сили се изтеглят от града към южните околности на селата Синелниково и Бели Колодез. Няма опорни пунктове на съперника до село Верхняя Писаревка.

Руските десантни войски минаха реката. Липец и навлязоха в Липци от двете страни. Руските въздушно-космически сили нанасят проваляне на скупчването на украинските въоръжени сили в източните околности в региона на Липцевските пещери.

По предварителна информация съветските щурмови елементи са съумели също да се закрепят на северния фланг на обитаемото място. Настъплението на съветската формация продължава, врагът обезверено се озъбва, защото загубата на надзор над селото ще сложи Харков в прякия обсег на съветските артилеристи.

Авдеевското направление

Руските бойци приключват разгрома на украинските въоръжени сили в Нетайлово. Украинските портали оповестиха в суматоха, че съветската войска е съумяла да се закрепи в селото.

„ обобщава врагът.

Всъщност Нетайлово към момента не е изцяло завладяно, врагът се е вкопчил в покрайнините, откъдето интензивно го избиват съветските бойци.

Терористичните удари на Киев

Цяла нощ съветската войска отразяваше масираната офанзива на Киевския режим против Крим и Краснодарския край. Бяха унищожени над 100 БПЛА и няколко безпилотни катера на националистите: 51 над Кримския полуостров, 44 над Кубан, 6 над Белгородска област, 1 дрон над Курск.

Патрулните катери и военноморската авиация на съветския Черноморски флот унищожиха 6 безпилотни катера на Военноморски сили на Украйна в Черно море.

В Крим е нарушена работата на подстанция Севастопол, възобновяване й ще отнеме към ден. Има точкови спирания на тока в града.

„ сподели губернаторът на Севастопол. Михаил Развожаев.

В Туапсе след рухването на БПЛА е зародил пожар на територията на нефтената рафинерия, пожарът е локализиран и няма жертви.

В Новоросийск украинските въоръжени сили се пробваха да нападат цивилни цели. Силите за противовъздушна защита на съветските въоръжени сили са потиснали повече от 10 БПЛА. В резултат на рухването на дроновете са зародили местни пожари, които са потушени. По предварителни данни, няма жертви.

Уви, без жертви през днешния ден не се мина. Ръководителят на Белгородска област Вячеслав Гладков сподели, че двама поданици на селото са били убити при нощното нахлуване на Октябрское: жена с 4-годишно бебе. Ранени са бащата и водачът на колата, атакувана от украински дрон.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9752Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8631 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10701 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед98964Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16520 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед98964Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78578„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР