Въпреки тежкото финансово наследство от предходната администрация, Кенов и екипът

...
Въпреки тежкото финансово наследство от предходната администрация, Кенов и екипът
Коментари Харесай

НЕ ПИПАЙ Кандидатът за кмет Георги Кенов: Сунгурларе е моята кауза и съдба, след 29 октомври ще довършим започнатото

Въпреки тежкото финансово завещание от миналата администрация, Кенов и екипът му съумяха да стабилизират Общината и да осъществят редица планове

Когато пристигнах в община Сунгурларе преди 40 години, ми се стори, че попаднах в парадайса. Не единствено поради красивите кътчета тук, само че и заварих работливи, радостни и гостоприемни хора. Тогава осъзнах, че това е моето място. Така Сунгурларе се трансформира в моята идея и моята орис. Посветих живота си на дамата, на майката, на родилната помощ, на слабия, на болния, само че и на Сунгурларе и жителите му. Никога не съм преставал да мисля за вас и вашите проблеми и в никакъв случай не съм спирал да работя, с цел да превърнем общината в още по-привлекателно място за живеене. С тези думи досегашният кмет доктор Георги Кенов и претендент за нов мандат от Политическа партия „ Бъдеще за родината “ се обърна към гласоподавателите си. Той откри предизборната си акция в препълнената зала на Читалище „ Просвета 1882 “ и показа екипа си, с който се явява на локалния избор, както и целите от програмата си. 
 Д-р Кенов дойде на събитието с усмивка и самочувствие от свършеното и започнатото дотук. Той има упоритостта да завоюва вота и да продължи с плановете за община Сунгурларе
„ За мен е огромно наслаждение през днешния ден още веднъж да съм измежду вас, да желая за следващ път вашето доверие. Преди 4 години сформирахме администрация, която да работи за хората. Всички вие доста добре знаете какво направихме за града и общината дружно с моя екип. Още при започване на мандата, макар тежкото завещание от миналата администрация, не се отказахме и тръгнахме по пътя на европейските фондове. Изградихме огромни планове като западната част на канализацията на Сунгурларе – дългочаканата фантазия на всички нас, парк Ичмата, стадиона, просветителната инфраструктура, рационализация на детските градини. Грижата за децата е главен приоритет на Община Сунгурларе. Всичко това се случи на инат на спънките и съпротивата на локални хора, които ни съзнателно ни пречеха на работата. Казах си, че ще вървим напред и го направихме. Предстои да приключим още доста планове. Независимо дали ще бъда определен или не – направихме първата крачка за най-големия – сега се прави планиране на цялостната канализация на Сунгурларе с подготвен план за пречиствателна станция, имаме подготвен план и за нов тръбопровод, който не е сменен от 40-50 години. Само Сунгурларе изостава в това направление “, сподели още в емицоналното си слово пред множеството Кенов.
 Събитието в препълнената зала стартира с химна на Република България
Той се поклони пред хората и им благодари за доверието и поддръжката, която е получавал през годините, в които е управлявал Общината. Именно поради това резултатът от работата е огромен, акцентира претендентът на „ Бъдеще за родината “.



„ Това зад мен е моят екип. Събрах знаещи и можещи хора, с които дружно ще работим за всички вас, за богатството на общината, тъй като нашата идея се споделя Сунгурларе! “, сподели в умозаключение Кенов. 
Листата се състои от хора с разнообразни специалности, които познават проблемите на общината и са подготвени да работят за решаването им. (ВИЖ СПИСЪКА ПОД ТЕКСТА)

 

„ Д-р Кенов е човек с морал, същински експерт, предан само и единствено в интерес на пациентите си по време на трудовата си активност като доктор. Човек с голямо сърце, с разтревожен дух, търсещ постоянно верния път за решение на проблеми, с които всекидневно се сблъсква в развой на работата си като кмет на общината. Винаги близо до хората, без значение от тяхната етническа и религиозна общественост. Правилният избор на 29 октомври е Бюлетина номер №35, с цел да можем да приключим започнатото “, споделиха от екипа на доктор Кенов. 

Основните акценти от програмата на кандидат-кмета Георги Кенов и екипа му от Политическа партия „ Бъдеще за родината “:

1. Образцова техническа и пътна инфраструктура на територията на община Сунгурларе:
- Доизграждане на цялостна канализационна мрежа на град Сунгурларе;
- Подмяна на водопроводната мрежа на град Сунгурларе и обитаемоте места;
- Изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води в град Сунгурларе;
- Ремонт и рехабилитация на общински пътища;
- Асфалтиране на улична мрежа в обитаемоте места;
- Изграждане на отводнително оборудване в село Манолич за попречване на риск за живота на популацията при естествени бедствия.
- Борба с комуналните боклуци и нерегламентираните сметища, създаване на сепарираща апаратура  за основаване на чиста околна среда.
- Подмяна на уличното осветяване с енергоспестяващи лампи в обитаемоте места;
 Д-р Ваня Савова, която заема 4-ото място в листата, и част от сътрудниците й
2. Подобряване на обществената, здравната и просветителната инфраструктура на територията на община Сунгурларе:
- Реконструкция на Домовете за остарели хора;
- Подобряване на материално техническата база  в учебните заведения и детските градини в общината;
- Подобряване на услугата Домашен обществен патронаж;
- Продължаване доставката на безвъзмездна храна по план „ Топъл обяд “:
- Продължаване на даването на интегрирани здравни и обществени услуги в домовете на възрастните хора;
- Работа с уязвими групи, деца в риск;
- Създаване на юношески център подкрепяне и активиране на младежите за интензивно присъединяване в публичния живот.
 За да поддържа Георги Кенов, в залата бе и синът му Стефан Кенов, който е правист и политик
Ето и цялата листа на Политическа партия " Бъдеще за родината "

1. ГЕОРГИ СТЕФАНОВ КЕНОВ

На 65 година Завършва Висш медицински институт в гр. Варна. Лекар с над 40-годишна процедура. Кмет на община Сунгурларе в интервала 2007-2015, 2019-2023 г. 

2. Инж. СТЕФАН СЛАВОВ СТРАТЕВ

На 65 година, Семеен с две дъщери. Възпитаник на Техническия универсисет „ Ангел Кънчев„ –гр.Русе. През годините на трудовата си активност той е заемал управителни длъжности, с непреклонен престиж на уважавана и ерудирана персона. Успешен кмет през мандата 1999-2007 година.

3.ГЕРГАНА ЙОРДАНОВА ЖЕЛЯЗКОВА

На 35 година, фамилна с едно дете. Висшето се обучение приключва в гр.Пловдив, магистър е в направление „ Предучилищна и начална учебна педагогика “. Понастоящем е зам.-кмет на община Сунгурларе
Млада и амбициозна дама, която е избрала да живее и работи в Сунгурларе, доказваща, че младите могат да бъдат сполучливи и в дребния град.

4. доктор ВАНЯ САВОВА САВОВА

На 60 година, с две деца. Дипломиран доктор от Медицински университет-Варна с над 30-годишна процедура. От 2000 година е общопрактикуващ доктор. През годините тя постоянно е работила като държавник в областта на опазването на здравето и обществените дейности като ръководител на комисията на БЧК Сунгурларе. Лекар с отношение към всеки един пациент, уважавана и креативна персона.

5.ИСМИ ИСМАИЛ ХАСАН

На 46 година, фамилна с 3 деца от село Съединение. С Висше обучение - магистър със компетентност „ Начална училищна педагогика “. С 25-годишен стаж като преподавател в детската градина в с.Съединение. Успешно се оправя и в фамилния бизнес в областта на търговията и транспортна активност.

6.ГИТА ТОДОРОВА ПЕТРОВА

На 53 година, фамилна с две деца. Завършила е Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Вече 33 години тя образова своите ученици от СУ „ Христо Ботев “. Изключителен възпитател, избрала призванието „ преподавател “ и е дал обет да не се прекланя  пред компликациите на всекидневието, с цел да се оправя с провокациите на времето.

7.ДИМИТРИНКА ИВАНОВА СТОЯНОВА

На 55 година от село Славянци. Със особено обучение от лозаровинарския колеж в гр.Плевен. От 19 години се занимава със земеделие, а от 3 години е ръководител на земеделска кооперация за произвеждане и услуги-Славянци..

8.ТОДОР СТОЯНОВ РАДАНЧЕВ

На 62 година, фамилен с две деца. С 28-годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Понастоящем е кметски наместник на с. Велислав. 

9.ПЛАМЕН ДИЧЕВ ПЕНЕВ

На 47 година, фамилен с две деца. Млад и упорит, избрал да живее в родния град Сунгурларе, съумял да откри пътя, с цел да се развива сполучливо в областта на търговията.

10.ПЛАМЕН БОРИСЛАВОВ БОРИСОВ

Освен че е претендент за общински консултант, той е претендент и за кмет на с. Съединение. На 30 година. Висшето си обучение получава в Бургаския свободен университет със специалнсот " Възобновяеми източници ". Въпреки това той се връща в родното село и се занимава със земеделие и отглеждане на животни. 

11. КИНА СТЕФАНОВА ИВАНОВА - претендент за кмет на село Грозден и претендент за общински консултант

На 34 година, фамилна с две деца. Завършва висше обучение в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “, специалност „ Журналистика и реклама “. Понастоящем работи като механически помощник в завода за произвеждане и доставка на кабелни комплекти за водещи автомобилни производители в Европа. 

12. ДИМИТЪР ХРИСТОВ ХРИСТОВ - претендент за кмет на село Черница и за общински консултант

На 63 година, фамилен с едно дете. С 29-годишен стаж в системата на МВР-Бургас. От април т.г. е кметски наместник на с.Черница.

13. СТАНИМИРА СТАНЕВА ТОДОРОВА - претендент за кмет на село Садово и за общински консултант

Тя е на 28 години, живее в село Садово, фамилна с едно дете. Завършила е мениджмънт на различния туризъм в Сливен. В родното си село тя работи като библиотекар, а от 2016 година е кметски наместник.

14. ЮЛИЯН ЯНКОВ ДИМИТРОВ

На 43 година от село Грозден, фамилен с едно дете. Земеделски производител и автомонтьор и механик

15. ГАНЧО ХРИСТОВ ХРИСТОВ

На 57 година от село Чубра. Семеен с две деца. 4 мандата сполучлив кмет на с. Чубра. От 2003 година работи във ВиК-Бургас. 

16. АСЕН АНГЕЛОВ ГУДЕЕВ 

На 53 година от село Славянци, фамилен с две деца. Завършва междинното си обучение в град Котел, свещеник на Балканска евангелска черква в с. Невестино

Политическа партия " Бъдеще за родината " издига претендент за кмет и на село Прилеп. Това е Руско Георгиев Георгиев. Той е на 66 години, фамилен с две деца.Завършва  Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Част от трудовия му път минава в АЕЦ Козлодуй и в Нефтохим Бургас, където работи до пенсионирането си през 2016 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР