На днешното заседание нямаше нито една точка, по която някой

...
На днешното заседание нямаше нито една точка, по която някой
Коментари Харесай

Как кметът Димитър Гавазов успя да създаде баланс в Общинския съвет на Сунгурларе

На днешното съвещание нямаше нито една точка, по която някой от съветниците да е дал своя вот срещу или въздържал се

Новият кмет на Сунгурларе Димитър Гавазов за няколко месеца съумя да реализира най-голямата си цел, сложена след изборите, а точно – всички в Общинския съвет да работят обединени за богатството на жителите на общината и развиването на общината, без значение от политическата принадлежност или вяра. 

Това се видя и на днешната сесия на локалния парламент. И 12-те точки от дневния ред бяха гласувани с цялостно единогласие. Критики от страна на опозицията по някои от предложенията имаше, само че те по-скоро бяха градивни, в сравнение с заяждане на дребно. 

Още по време на предизборната акция Димитър Гавазов даде обещание, че ще е кмет на всички. Той съумя да успокои политическото напрежение, което избухна в общината поради технократския и умен метод и сподели, че е човек, чиято дума тежи на място и може да му се има доверие. Заради това пристрастеностите се успокоиха, даже опозицията повярва, че Сунгурларе е в сигурни ръце и му даде избор на доверие. От Гавазов ще зависи какъв брой ще продължи запазването на този баланс. 

Според ръководителя на Общинския съвет Ружди Хаджен, с цел да има триумф в едно ръководство, би трябвало да има баланс. Той е реализиран с помощта на разговора, уверен е Хаджен. 

„ По време на съвещанията на комисиите представители на Общинската администрация изясняват в детайли всяко едно предложение. Tо минава за разискване през няколко комисии, през самите политически групи. Понякога има и такива, които отпадат от дневния ред преди самата сесия, защото не са задоволително стимулирани. Но тези решения се взимат от всички. Това е екипната работа. И аз неслучайно през днешния ден споделих, че когато те са в интерес на жителите на общината, няма по какъв начин да няма цялостно болшинство. Няма неприятно да има съпротива, даже в противен случай, тя е най-големият коректив. Но да е действителна, а не просто заяждане “, сподели Хаджен. 
 Председателят на ОбС-Сунгурларе Ружди Хаджен е уверен, че салдото се реализира с разговор и екипна работа. От две години, когато застана отпред на локалния парламент, той работи да има бистрота, с цел да може хората да видят кой и по какъв начин пази ползите им
На днешната сесия бе изменен правилникът на ОбС-Сунгурларе. Това се наложи поради новия закон за локалното самоуправление и локалната администрация. Вече локалните парламенти са длъжни да излъчват всяко съвещание онлайн. Това би трябвало да стане и по време на комисии. Също по този начин да се разгласяват дневния ред, материалите, както и протоколите след съвещанията. В Сунгурларе обаче тази смяна може да се каже, че е просто фиктивна, защото ръководителят Ружди Хаджен изпревари част от събитията още преди две години, когато застана отпред на институцията. Тогава се направи ютуб канал на Общинския съвет, през който всички сесии се излъчват с картина и тон. Оказа се, че има огромен интерес от страна на жителите, някои от тях даже правели забележки, когато звукът прекъсне или е неприятен. 

„ Целта ми е да има бистрота, хората да следят нашата работа. Все отново те са ни избрали и е редно да знаят по какъв начин пазиме техните ползи. Имаме и нов уебсайт на Общинския съвет, в който постоянно публикуваме информация за активността ни “, добави Хаджен. 

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР