Общинският съвет награди талантливия ученик Единайсетокласникът Румен Дюлгеров от СУ

...
Общинският съвет награди талантливия ученик Единайсетокласникът Румен Дюлгеров от СУ
Коментари Харесай

„Газа се превърна в гробница за деца“: Есе на Румен от Сунгурларе го прати в Европарламента

Общинският съвет награди надарения възпитаник

Единайсетокласникът Румен Дюлгеров от СУ „ Христо Ботев “ завоюва второ място в националния конкурс „ Спомен за предишното с вяра за бъдещето “ с есето „ Ангелите на положителното “. В него надареният възпитаник за военните спорове на Ивицата Газа, при които умират деца и прави паралел със събитията през 1943 година в Ястребино, когато са разстреляни 18 души, измежду които шест деца. 

Впечатляващото му съчинение му донесе премия да посети Европейския парламент в Брюксел. 
В знак на благодарност ръководителят на Общинският съвет Ружди Хаджен входира докладна бележка, с която предлага надареният им съгражданин да бъде награден в размер на една минимална заплата, която беше подкрепена от всички съветници в залата.  

Стана ясно, че Румен Дюлгеров е доста деятелен възпитаник, постоянно взе участие в разнообразни начинания и благородни дела, доброволец е и към Българския червен кръст. 
През 2023 година по самодейност на Ружди Хаджен отличници от СУ „ Христо Ботев “ са били поканени да влязат в ролята на общински съветници. В детския локален парламент точно Румен е бил определен да застане отпред на институцията.

„ Справи се доста добре, уверен съм, че триумфите му занапред предстоят. Пожелавам му да стане държавник и все по този начин да продължава да популяризира общината “, сподели Хаджен.

На идната сесия Румен и родителите му ще бъдат поканени на сесията, с цел да бъдат поздравени за триумфа на младото момче. 

Междувременно общинските съветници гласоподаваха и смяна в наредбата за финансовото подкрепяне на спортните клубове. Вече освен футболните клубове, както бе досега, само че и всички останали ще получават средства от Общината.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР