Въпреки лошото финансово състояние, в което Общината се намира от

...
Въпреки лошото финансово състояние, в което Общината се намира от
Коментари Харесай

Димитър Гавазов издейства финансиране за мащабни инфраструктурни проекти за 16 млн. лв. в Сунгурларе

Въпреки неприятното финансово положение, в което Общината се намира от години, новият кмет е намерил метод да осъществя концепциите си

До месец-два община Сунгурларе ще се трансформира в строителна площадка. Очаква се тогава да започват няколко огромни плана, на обща стойност 16 млн. лева, чието финансиране съумя да издейства от страната новият кмет инж. Димитър Гавазов.

Това са главен ремонт на общинския път сред разклоните за селата Прилеп и Подвис, който е за 7,5 млн. лева.;, дълго чаканото кръгово кръстовище при входа на Сунгурларе – за 700 хиляди лева.; реорганизация на една от най-големите детски градини в общината – тази в с. Лозарево – за над 2 млн. лева.; както и ремонт на 8 улици по обитаемоте места, като цената му е към 5 млн. лева. 

Въпреки че построяването на кръговото кръстовище ще коства минимум, той е измежду най-важните и предпочитани планове на екипа на инж. Гавазов. Мястото е с висока централизация на ПТП, постоянно злополуките там са с съдбовен край. 

„ Община Сунгурларе тази година има добра строителна стратегия, тези огромни инфраструктурни планове към този момент имат финансиране и чакаме до месец-два да стартираме реализацията им. В бюджета пък сме обхванали безусловно всички обитаеми места в общината. Има много неотложни неща, по които би трябвало да работим, да вземем за пример поправки на покриви на административни здания, детски площадки, асфалтиране на улици, облагородяване на паркове, на детски площадки и т.нат. “, изясни пред Флагман.бг инж. Гавазов. 

Администрацията работи и по най-важния за града план, а точно цялостната канализация и тръбопровод на Сунгурларе, както и за пречиствателната станция. Те са от предизборната стратегия на инж. Гавазов и е безапелационен, че ще бъдат осъществени. В момента тече планиране.

Общината е обърнала особено внимание и на просветителната инфраструктура. В момента строи и нова детска градина в село Грозден, която ще е подготвена до 2 месеца. Изграждат се нови спортни площадки в двора на двете учебни заведения в Сунгурларе и Лозарево. Тези планове администрацията на кмета инж. Гавазов ги дофинансира. 

„ За страдание нямаме огромен бюджет за огромните инфраструктурни планове. Затова сме се насочили към проектирането им, за които ще търсим средства, измежду тях е стадионът в Сунгурларе – там нашите младежи спортуват и ние би трябвало да им осигурим безвредни и съвременни условия. Имаме поддръжка от страната, работим в синхрон и с Общинския съвет на Сунгурларе. Нямаме спънки и от опозицията. Общинските съветници виждат, че има смяна в метода на работа на Общинската администрация, виждат, че се опитваме да решим проблемите на хората. Затова получаваме поддръжка от всички. Така нещата се случват. Опитваме се да осигуряваме вложения в града, да поддържаме бизнеса за отваряне на нови работни места, да обърнем внимание на инфраструктурата. Вярвам, че малко по малко всичко ще успеем да реализираме “, добави кметът на общината.

Той завари администрацията в неприятно финансово положение – с над 4 млн. лева отговорности към разнообразни компании, снабдители.

„ За няколко месеца няма по какъв начин да създадем чудеса, с цел да ги погасим. Сунгурларе е дребна общна, нямаме кой знае какви лични проходи. Но с добра финансова дисциплинираност свиваме разноските и търсим спомагателни доходи “, сподели Гавазов. 

Общината още от в този момент е почнала подготовката за празника на града, който празнува на 4 септември. Тази година Сунгурларе отбелязва 50 години, откогато е разгласен за град. Празникът ще продължи няколко дни и ще има занимания за всички. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР