Тържествената програма по повод празника на града е с начален

...
Тържествената програма по повод празника на града е с начален
Коментари Харесай

Традициите оживяват на Трифон Зарезан в Сунгурларе

Тържествената стратегия във връзка празника на града е с начален час 9.30 ч.

На 14 февруари община Сунгурларе ще означи своя празник. Денят на виното, лозарите, винарите и градинарите по традиция ще бъде маркиран с богата стратегия. Преди ритуалното зарязване на лозята кметът на общината инж. Димитър Гавазов, дружно с шефа на инспектората по обучение госпожа Петя Петрова ще открият галерия с рисунки на деца, взели участие в националния конкурс „ Св. Трифон Зарезан “. Най- положителните произведения ще бъдат отличени и наградени. По традиция, в музея по лозарство и винарство ще бъде открита музейна колекция.

Тържествата във връзка празника „ Св. Трифон Зарезан “ не престават с състезанието за най- положително домашно бяло вино, спечелилият ще бъде окичен с купата „ Цар на лозята “. Традицията повелява на празника, титулуваният „ Цар на лозята “ да поведе присъстващото болшинство от хора към ритуалното зарязване на лозята. Слет това тържествата ще продължат на местността „ Ичмята “ с готова особено за празника на община Сунгурларе богата фолклорна стратегия.

Заради мощно развитата винарска традиция в община Сунгурларе през 1992 година 14 февруари е разгласен за празник на общината. Първата музейна колекция по лозарство и винарство е открита през далечната 1988 г в едноименния музе. В Сунгурларе се намира един от най- огромните винени фабрики в страната.

Тържествената стратегия във връзка празника на Сунгурларе е с начален час 9.30 ч. По мотив празника на Сунгурларе се чака да участват доста посетители, както от страната, по този начин и от чужбина.  

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР