Украински войници от 110-а отделна механизирана бригада са свалили руски

...
Украински войници от 110-а отделна механизирана бригада са свалили руски
Коментари Харесай

ВСУ са свалили руски щурмови самолет Су-25 в Донецка област

Украински бойци от 110-а обособена механизирана бригада са свалили съветски щурмови аероплан Су-25 в Донецка област. Това излиза наяве от вечерното послание към украинския народ на президента Володимир Зеленски, оповестено във Фейсбук.

" Искам особено да поздравя бойците от 110-та обособена механизирана бригада за свалянето на още един съветски Су-25 в Донецка област през днешния ден (4 май) ", декларира той.

Зеленски благодари на всички бойци, " които макар мощния съветски напън, макар всички компликации на обстановката, в този момент унищожават окупаторите ".

" Всяка наша бойна бригада, която държи мощни позиции, всеки наш боец, който обезпечава резултат за себе си, за братята си, за своята част, пази цяла Украйна и резервира за Украйна опцията освен да се съпротивлява, само че и да отблъсне нашествениците ", декларира президентът.

Той благодари и на военните в мобилните огневи групи, във Военновъздушни сили, в частите за противовъздушна защита от други типове и родове войски – " на всички, които пазят и ще пазят украинското небе от съветския гнет ".

Украински военнен анализатор отбелязва, че Су-25 е фронтов щурмовик и не е доста бърз (максималната скорост е 950 км/ч), предава УНИАН.

Според военния анализатор, Русия към момента разполага с малко по-малко от 200 такива самолета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР