ИНДИАНАПОЛИС (AP) — И без това предизвикателният сезон на Rinus

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) — И без това предизвикателният сезон на Rinus
Коментари Харесай

Ранната катастрофа на Rinus VeeKay в квалификацията на Indy 500 поставя екипа на Ed Carpenter в битка за ремонт на кола

ИНДИАНАПОЛИС (AP) — И без това предизвикателният сезон на Rinus VeeKay претърпя още един поврат в събота, когато тежка злополука в квалификацията на Indianapolis 500 го остави да куца надолу начело незабавно, надявайки се, че може да се върне на овала от 2,5 благи преди края на първия кръг от квалификациите.

23-годишният холандски водач обичайно се показва добре както на историческата писта Brickyard, по този начин и на 14 -завой, пътен курс от 2,439 благи. Но VeeKay, който е в последната година от контракта си с Ed Carpenter Racing, приключи на 26-то място в Гран При на Индианаполис предишния уикенд и в този момент му следва дълъг път, с цел да направи петата си поредна дузпа, до момента в който тимът се бори да ремонтира неговия номер 21 Chevrolet.

Колата на VeeKay се разклати, преминавайки през третия завой с повече от 238 благи в час, след което се завъртя мощно в стената, отскочи, плъзна се надолу по улея сред завои 3 и 4, преди да удари стената още веднъж в завой 4 и неотложно стопира начело.

„...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР