Ужасна загадка в британски зоопарк, която остава неразрешена. През пролетта

...
Ужасна загадка в британски зоопарк, която остава неразрешена. През пролетта
Коментари Харесай

Ужасната загадка в британски зоопарк, която остава неразрешена




Ужасна мистерия в английски зоопарк, която остава неразрешена. През пролетта на 1992 година, английският криптозоолог Джон Даунс беседва с служител на реда от Екситър (Exeter). Обект на диалога било наблюдението на огромна черна котка. В разнообразни региони на страната, тя е известна като Звяра от Бодмин (Bodmin), Звяра от Дартмур (Dartmoor) и Звяра от Ексмур (Exmoor). (Zona666.com) Тази котка, чиито размери биха могли да се сравнят с тези на тигър или лъв, или даже са по-големи, се следи в Девън и Корнуол от доста десетилетия. По време на този диалог, служителят на реда попитал Даунс дали е осведомен със странния случай на всеобщо пострадване на животни, случил се преди доста години в зоопарка в прилежащия град Нюкуей (Newquay Zoo). Даунс показал интерес и споделил, че за първи път чува за този случай. Офицерът го посъветвал да се свърже с някогашния гледач от този зоопарк.



Даунс го направил и намерил този човек, който към този момент бил пенсиониран и много остарял. Той му разказал, че през 1978 година, в зоопарка в Нюкуей се случило нещо доста необичайно и плашещо. През нощта, някой нападнал кенгурута, гъски и лебеди, и ги умъртвил, обезглавявайки ги. Главите на животни били откъснати, а не отрязани. В допълнение, всички трупове били с изцяло източена кръв. Четете още: Загадката на дяволските стъпки Този чиновник в зоопарка бил сигурен, че животните са нападнати от извънземни, които са се нуждаели от кръвта на животните. Били ранени и са имали потребност от храна. Истинският провинен по този начин и не е открит. Даунс обаче имал лично мнение. Той считал, че това е по-скоро черна магия и магьосничество. Той споделил това на някогашния служите, само че внезапно диалогът им бил пресечен. Няколко дни по-късно, Даунс решил да се върне и да поговори още веднъж с този мъж. Но, в потрес схванал, че той е умрял 48 часа след диалога им. Въпреки обстоятелството, че гибелта на индивида е била записана като резултат на неприятното му здраве и старостта, Даунс към момента има вяра, че тя по някакъв метод е обвързвана с това, за което са говорили.



Две години по-късно, през 1994 година, Даунс най-сетне получил пакет с документи за това какво тъкмо се е случило в зоопарка в Нюкуей, в това число обстоен полицейски отчет от 2 октомври 1978 година В този отчет било изписано черно-бяло, че произшествия с животни, като този, са били регистрирани в зоопарка и преди. Истина е, че дотогава всички упреквали други животни. Даунс разкрил, че най-плашещото от това, което било упоменато в този отчет е, че това е дело на тайнствени фанатици. А, преди да откъснат главите на патиците и кенгурутата, се пробвали да влязат във волиерата на лъва! Какъв би трябвало да си, с цел да искаш да влезеш самичък в клетката на подобен рисков и наедрял див звяр? След като прочел всички документи, Даунс стигнал единствено до едно само умозаключение, а точно, че индивидът, умъртвил тези животни, е доста мощен. В края на краищата, с цел да се откъснат главите на тези животни, изключително на кенгурутата, би трябвало да се приложи доста мощ. Загадката на този случай е към момента неразрешена.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР